Spenótos, zöldborsós feta saláta

Ismét előkerült az új konyhában Jamie Oliver első (Pucér szakács) könyve. A csokoládétorta hibátlan és ismétlésért kiállt, ezt követte most egy újabb, tavaszi saláta megoldás, amit csak én fogyasztottam. Pazar volt. Egyszerű, nyers és aromás, ám mégsem családom szíve közepe. Lehet, a spenót miatt ? :)

Hozzávalók:
- 2 marok zsenge spenót
- 2 kisebb marok frissen fejtett borsó
- feta sajt tetszés szerinti mennyiség
- só, bors
- olívaolaj
- borecet

Elkészítés

A spenót leveleket megmossuk, megszárítjuk, ha a szára vastag/hosszú, kivágjuk.  Összekeverjük a friss zöldborsóval, kis sóval, borssal, majd balzsamecettel, olívaolajjal gyengéden megöntözzük. Ízben a legtöbbet természetesen a feta sajt ad ehhez a salátához, melyet a tetejére morzsolunk. A mi fetánk különösen krémes, lágy és nem volt túl sózott, így a saláta is igazán nyerő lett.

Bár, mivel a spenót ilyen formája nem barátja a család többi nőtagjának, maradt az egész nekem. Sült csirkével egészen kiváló volt. 

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Köszi :) akkor eddig ketten vagyunk :) és tényleg finom és jóságos saláta.

      Törlés
  2. Ez egy remek ízkombináció!
    Kopizom, továbfejlesztem. Én a spenótot mozsaramban összezúzom, aztán a többi hozzávalóval vegyítem. Tán párolom, vagy nem. Vagy önállóan, vagy palacsinta-töltelékként. Vagy főtt tésztára?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Palacsintába isteni lehet.... az ikea éttermének is van egy állandó spenótos, ricottás palacsintája az étlapon - feleségem előételnek eszi - nagyon finom. Így levelesen, natúr formában szokni kell még mindenkinek :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések