Ugrás a fő tartalomra

Spenótos, zöldborsós feta saláta

Ismét előkerült az új konyhában Jamie Oliver első (Pucér szakács) könyve. A csokoládétorta hibátlan és ismétlésért kiállt, ezt követte most egy újabb, tavaszi saláta megoldás, amit csak én fogyasztottam. Pazar volt. Egyszerű, nyers és aromás, ám mégsem családom szíve közepe. Lehet, a spenót miatt ? :)

Hozzávalók:
- 2 marok zsenge spenót
- 2 kisebb marok frissen fejtett borsó
- feta sajt tetszés szerinti mennyiség
- só, bors
- olívaolaj
- borecet

Elkészítés

A spenót leveleket megmossuk, megszárítjuk, ha a szára vastag/hosszú, kivágjuk.  Összekeverjük a friss zöldborsóval, kis sóval, borssal, majd balzsamecettel, olívaolajjal gyengéden megöntözzük. Ízben a legtöbbet természetesen a feta sajt ad ehhez a salátához, melyet a tetejére morzsolunk. A mi fetánk különösen krémes, lágy és nem volt túl sózott, így a saláta is igazán nyerő lett.

Bár, mivel a spenót ilyen formája nem barátja a család többi nőtagjának, maradt az egész nekem. Sült csirkével egészen kiváló volt. 

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Köszi :) akkor eddig ketten vagyunk :) és tényleg finom és jóságos saláta.

      Törlés
  2. Ez egy remek ízkombináció!
    Kopizom, továbfejlesztem. Én a spenótot mozsaramban összezúzom, aztán a többi hozzávalóval vegyítem. Tán párolom, vagy nem. Vagy önállóan, vagy palacsinta-töltelékként. Vagy főtt tésztára?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Palacsintába isteni lehet.... az ikea éttermének is van egy állandó spenótos, ricottás palacsintája az étlapon - feleségem előételnek eszi - nagyon finom. Így levelesen, natúr formában szokni kell még mindenkinek :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke