Íróban marinált pulyka

Ez egy több lépcsőből álló, valódi étel készítési láncolat, melyet mindenképpen ajánlok. Kezdjük a házi vaj készítéssel. Itt nyerünk egy kis írót, amit nem minden boltban lehet kapni. Nagyon jó szolgálatot tesz amerikai palacsinta készítésénél, de most egy új, nem édességbe való alkalmazást hoztam. Használjuk bátran marinálásra is, mindenféle szárnyashoz. Nehéz volt kora reggel szépre fényképezni, pláne, hogy ebédre lesz.
 Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg pulyka medalion
- 160 ml író
- 2 ek olívaolaj + a sütéshez
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- oregano
- újkrumpli
 Elkészítés
A pulya medialiont kisebb darabokra vágjuk, majd beletesszük egy megfelelő tálba. Ráöntjük az írót, az olívaolajat, majd a zúzott fokhagymát. Oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük. Alaposan elkeverjük. Egy éjszakára berakjuk a hűtőbe. A hús beszívja a fűszeres írót, puha és ízletes lesz tőle. Hamarabb megsüthető, nagyon zamatos. Reggel egy serpenyőbe kis olíva olajat forrósítunk. Szórhatunk bele még szárított oregánót. 
A marinált hússzeleteket kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajon, mindkét oldalát megsütjük. Élve az új konyhánk adta lehetőséggel, a sütést én a sütőben hajtottam végre, 200 C-on, 15 perc alatt. Aztán következett még 5 perc grill, oldalanként. Tehát sütőben, szabadtéri grillen, serpenyőben, mindenhogy megsüthető a hús. A megmaradt fűszeres olajon aztán negyed hasábokra vágott krumpli sütése/grillezése következett. Salátát nem találtam hozzá otthon, de egy joghurtos retek saláta kitűnő választás lenne hozzá. 

Megjegyzések

  1. Elfogadnám ma ebédre, nagyon guszta.
    Hétvégén kipróbálom, úgysem készítettem még házi vajat, hát itt az ideje, így két legyen ütök egy csapásra :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) A házi vaj nem egy olcsó dolog (50 %-os jó esetben a vaj-író arány) viszont ez a marinálás dolog nagyon finommá tesz mindenféle húst. Tényleg ajánlom :)

      Törlés
  2. Egyszerű de nagyszerű, pont ilyet kerestem :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések