Ugrás a fő tartalomra

Könnyű kézzel - tavaszi chocoMe kollekció

A chocoMe bemutatja: az új, tavaszi kollekciót.

Pár évvel ezelőtt fedeztem fel s írtam is róla, s azóta nyomon követem, illetve néha kóstolom is a finomságaikat. Kézműves, egyedi csokoládék, raffinált újítások, laza, könnyű kézzel felpakolt milliónyi feltét. Feltétel nélkül. Akkor egy szépségverseny volt az apropó, most pedig a tavaszi újdonságok.

A kóstolóból jutott pár munkatársamnak, illetve a Bistro állandó vendégeinek is, akik persze a legfőbb kritikusok is.



Raffinée Pekándió RF104
Sós-vaníliaporos, karamelles tejcsokoládéval bevont pekándió hántolt ostyával

Ez nem a hagyományos, táblás csokoládé, hanem az alapanyagok új ötvözete, a tavaly bevezetett Raffinéé kollekció új darabja.....

"A sűrűn kavargó karamelles csokoládé és a krémes tejcsokoládé édes nászát Tahiti szigetéről származó vaníliaporral és őrölt tengeri sóval tették még egzotikusabbá. A pekándiók ebben a csokoládéfolyamban mártóznak meg, majd hántolt ostyahalomba hemperegnek."

Vélemény a kóstolóktól: "Ez sós. Ez olyan perverz.A szó pozitív értelmében" . Nekem a kedvencem lett. Pont az édes-sós egyensúly miatt.






Carré - a kis tábla

Fekete szeder, meggy, málna, étcsoki
"Bár a méret változott, a cél ugyanaz maradt: a legfinomabb belga csokoládékra kézzel felhelyezni a világ 20 országából gondosan összeválogatott, legjobb minőségű feltéteket, elkészítve ezzel a legkülönlegesebb íz-összeállítású csokoládétáblákat."  


Cukormentes


"Hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládé alapanyaga egy harmonikusan telt, összetett ízvilágú, 53,9% kakaótartalmú, speciális belga étcsokoládé, mely válogatott kakaóbab-szemekből, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból készült. A cukormentes csokoládék ötféle ízösszeállításban 2014. márciustól elérhetőek 50g-os kiszerelésben."


Vélemény a kóstolóktól: "Ez az, ez nagyon betalált. De hogy lehet, hogy csak 2 gr szénhidrát van benne? Még, akarok! Olyan édes." Nekem a tömény, harmónikus, nem túl édes étcsokoládé egyensúly ízlett benne legjobban.


Vörös áfonya, pisztácia, fahéj és pekándió


A liofilizált áfonya mindig hálás és jó párosítás a csokoládékkal, pláne ha étcsokiról van szó. A pisztáciát is alapvetően egy sós ízzel párosítjuk. Egyszer ettem valódi szicíliai pisztácia fagyit, az is ilyen érdekes, érdes, sós íz volt. Tökéletes és karakteres.

Vélemény a kóstolóktól: mivel a cukormentes magasra tette a lécet, ez legfőképp nekem maradt meg. Esténként egy kocka, méltó korona volt a nap végére. Még fogmosás után is. Persze csak vicceltem :)


Pekándió, sós vanília, karamell pasztilla, tejcsoki

Folytatva az új hagyományt, a sós, karamellás vonalat, ez a csoki is ínyenc kategóriát képvisel.A tejcsoki maga ellapul a többi íz mellett. Magam és a Bistro vendégei között egyöntetűen az étcsoki és a magas kakaó tartalom viszi a pálmát.

Megjegyzések

  1. Hűű, nem vagyok édesszájú, de ezeket kedvem lenne megkóstolni. Nagyon guszták!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke