A chocoMe bemutatja: az új, tavaszi kollekciót.
Pár évvel ezelőtt fedeztem fel s írtam is róla, s azóta nyomon követem, illetve néha kóstolom is a finomságaikat. Kézműves, egyedi csokoládék, raffinált újítások, laza, könnyű kézzel felpakolt milliónyi feltét. Feltétel nélkül. Akkor egy szépségverseny volt az apropó, most pedig a tavaszi újdonságok.
A kóstolóból jutott pár munkatársamnak, illetve a Bistro állandó vendégeinek is, akik persze a legfőbb kritikusok is.
Raffinée Pekándió RF104
Sós-vaníliaporos, karamelles tejcsokoládéval bevont pekándió hántolt ostyával
Ez nem a hagyományos, táblás csokoládé, hanem az alapanyagok új ötvözete, a tavaly bevezetett Raffinéé kollekció új darabja.....
"A sűrűn kavargó karamelles csokoládé és a krémes tejcsokoládé édes nászát Tahiti szigetéről származó vaníliaporral és őrölt tengeri sóval tették még egzotikusabbá. A pekándiók ebben a csokoládéfolyamban mártóznak meg, majd hántolt ostyahalomba hemperegnek."
Vélemény a kóstolóktól: "Ez sós. Ez olyan perverz.A szó pozitív értelmében" . Nekem a kedvencem lett. Pont az édes-sós egyensúly miatt.
Fekete szeder, meggy, málna, étcsoki
"Bár a méret változott, a cél ugyanaz maradt: a legfinomabb belga csokoládékra kézzel felhelyezni a világ 20 országából gondosan összeválogatott, legjobb minőségű feltéteket, elkészítve ezzel a legkülönlegesebb íz-összeállítású csokoládétáblákat."
Cukormentes
"Hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládé alapanyaga egy harmonikusan telt, összetett ízvilágú, 53,9% kakaótartalmú, speciális belga étcsokoládé, mely válogatott kakaóbab-szemekből, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból készült. A cukormentes csokoládék ötféle ízösszeállításban 2014. márciustól elérhetőek 50g-os kiszerelésben."
Vélemény a kóstolóktól: "Ez az, ez nagyon betalált. De hogy lehet, hogy csak 2 gr szénhidrát van benne? Még, akarok! Olyan édes." Nekem a tömény, harmónikus, nem túl édes étcsokoládé egyensúly ízlett benne legjobban.
A liofilizált áfonya mindig hálás és jó párosítás a csokoládékkal, pláne ha étcsokiról van szó. A pisztáciát is alapvetően egy sós ízzel párosítjuk. Egyszer ettem valódi szicíliai pisztácia fagyit, az is ilyen érdekes, érdes, sós íz volt. Tökéletes és karakteres.
Vélemény a kóstolóktól: mivel a cukormentes magasra tette a lécet, ez legfőképp nekem maradt meg. Esténként egy kocka, méltó korona volt a nap végére. Még fogmosás után is. Persze csak vicceltem :)
Folytatva az új hagyományt, a sós, karamellás vonalat, ez a csoki is ínyenc kategóriát képvisel.A tejcsoki maga ellapul a többi íz mellett. Magam és a Bistro vendégei között egyöntetűen az étcsoki és a magas kakaó tartalom viszi a pálmát.
Hűű, nem vagyok édesszájú, de ezeket kedvem lenne megkóstolni. Nagyon guszták!!
VálaszTörlés