3 Jó Dolog: Krumpli, Sajt, Kakukkfű

Ugye, már kezditek érezni a 3 jó dolog filozófiát? Hogy egyszerűen működnek ezek a hármas kombinációk.

A szerző saját otthonát hozza példának, a családtagjai reggelijét: "Freddy palacsintát fal cukorral és citrommal, Chloe zabkását eszik melasszal és tejszínhabbal, Oscar pedig kukoricapelyhet hideg tejjel és banánszeletekkel. Közben én dupla eszpresszót iszogatok brandyvel, és egy cigit szívok.... Csak vicceltem, nyilvánvalóan...". 

Amit viszont ma készítünk, az nagyon jó feltét, kísérő salátához, főzelékhez, vagy éppen a legutóbbi slágerhez, a zöld kényeztetéshez : Póré, Spenót, Besamel recepthez. Nálunk telitalálat. Frissen. 


Hozzávalók 6-8 darabhoz

- 500 gr hideg, főtt krumpli
- 100 gr cheddar vagy füstölt, zsíros sajt
- 1 tk kakukkfű
- olaj a sütéshez (olíva, napraforgó, repce)
- 3 ek. liszt
- só, bors frissen őrölve 

Elkészítés
  1. A krumplit megfőzzük, pároljuk kevés vízzel. Megvárjuk míg teljesen kihűl. Meghámozzuk, s villával összetörjük. Hagyhatunk benne kisebb darabokat, nem pürét készítünk, ugye ? :)
  2. A sajtot apró, 4-5 mm-es kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a krumplihoz a fűszerekkel (kakukkfű, só, bors) együtt. Alaposan összekeverjük, gyúrjuk. 
  3. Lisztet szórunk egy tányérba. A keverékből kis gombócokat formázunk, mondjuk olyan púpozott evőkanálnyi adagokból. Kicsit lelapítjuk őket, majd minden oldalát beleforgatjuk a lisztbe.  
  4. Serpenyőbe kevés olajat forrósítunk, majd a kis gombócokat  megsütjük benne. 8-10 percig sütjük, néhányszor óvatosan megforgatva, hogy mindkét oldaluk jól megpiruljon. Ha a sajt kifolyna, semmi gond, egy lapos fakanállal vissza kell  tolni a krumplifánk belsejébe.
  5. Kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen tűz forró, de frissen tálaljuk tetszés szerinti finomság mellé ( a spenótos dolgot fenn nagyon ajánlom hozzá).






Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések