Ugrás a fő tartalomra

Sült Forró Csokoládé

Ábrándos cím, valódi csokoládé mennyország. A Bálint napra készült, Gordon Ramsay kedvencének méltó párja. Sőt. Nagy szavak, de még jobb is. Bár a lányoknak túl csokis. A 40 %-os, kedvenc tömb csokoládénk, mégsem elég tej tartalmú. Sebaj. Megettük Timivel mind a négyet. A recept a Browned Eyed Baker blogról való. Thanks for the inspiration.
Hozzávalók 4 főre:

  • 250 gr jó minőségű csokoládé
  • 6 ek natur vaj /margarin
  • 4 tojás
  • 70 gr barna cukor

Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy megfelelő lábosban vizet teszünk fel forrni, hogy vízgőz felett tudjunk dolgozni. Vízgőz felett az összetört csokoládét és a vajat, kevergetés közben, megolvasztjuk. Félretesszük.

A tojásokat és a cukrot összekeverjük egy tálban, majd ezt is a vízgőz fölé helyezzük. Csupán annyi időre, amíg az egész egy kicsit át nem melegszik. Levesszük a tűzről és elektromos kézi mixer segítségével legalább 5 percig keverjük. Szinte teljesen fel kell hogy verjük a tojást, habos, krémes lesz a végére. 

Óvatosan hozzákeverjük a csokoládé krémhez. 4 sütő (soufle) formába öntjük a krémet. A formákat forró vízzel (akár a vízgőzhöz forralt víz is megteszi) teli tepsibe állítjuk, hogy legalább a formák feléig érjen a víz és mehet a sütőbe. 15-20 perc alatt elkészül. Akkor jó, ha a teteje már nem fényes és kicsit már megsült. Azon melegében (kicsit azért hűlhet) fogyasztjuk tejszínhabbal vagy pille cukorral vagy fagyival, de inkább kanállal. 

Megjegyzések

  1. "Kis" csokoládé imádók...már mint Timi és Te.
    Szép hetet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Salátával illik folytatni a hetet! :)

      Törlés
  2. Hűha! Ezt most megmutassam agyerekemnekszerinted????

    VálaszTörlés
  3. Látom máshol is a gyerekek rögtön rácsapnának erre az édességre. :)) Én nem voltam ilyen óvatos és a lányaim egyszerre vágták rá, ahogy a képet meglátták:"nekik is kell ilyeeeen!" :))

    VálaszTörlés
  4. Úristen ki az akinek nem kell ilyen miután meglátja?:) Biztos kipróbálom, szuper:)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Szeretnélek játékra hívni a Kutya és Konyha blog írójához.
    Folytatódik az Online Vacsoracsata 2. fordulója.
    http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2012/03/jatek-az-izekkel.html
    Ha van kedved gyere játszani!:-)

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Mivel nagyon szeretem a blogodat nézegetni, ezért rád is gondoltam egy érdekes húsvéti játék alkalmából.
    Kérlek nézz be hozzám :) http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlat-jatek.html

    Kata

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke