Mandulás-Lekváros Uzsonnára

Süti. Könnyű , finom, bár aki kóstolta, annak tömény. Tea mellé. Majdnem cobbler. Reggeli kávé mellé.  Formás szelet süti. Mit mondjak róla? Megláttam, megtetszett, megsütöttem és (majdnem egyedül) mindmegettem. Finom volt, de az ismétlés, ebben a formában, nem túl esélyes. Bezzeg az amerikai palacsinta :)
Hozzávalók: 160 gr liszt, 1/2 tk fahéj, 1/4 tk só, 1/4 tk sütőpor, 80 gr vaj, 180 gr cukor, 1 tojás sárga, 50 gr apríott mandula, 2 ek tej, lekvár bőven.
Elkészítés
  1. A lisztet, fahéjat és sütőport összekeverjük. 
  2. A cukort és puha vajat mixerrel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojást. Összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletesszük a tejet. Beleszórjuk a mandulát.Kézzel alaposan össze nyomkodjuk. 
  3. Kis tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A massza felét, egyenletesen belenyomkodjuk, elsimítjuk.
  4. Megkenjük vastagon lekvárral, opcionálisan még megszórjuk aprított mandulával. 
  5. A tészta másik felét kis darabokra tépegetve, rászórjuk a lekvár tetejére. Kicsit rányomjuk. 
  6. Elő melegített sütőben (180 C) 25-30 perc alatt ropogósra, pirosra sütjük. 
  7. Hagyjuk kihűlni, szépen szeletelhető lesz.
Reggeli, uzsonna, tízórai ebéd, vacsora, éjféli nassolás kedves és finom kiegészítője. 

Forrás/source/inspiration: Kitchen Simplicity

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések