Torta di Ricotta - Toszkán Ricotta Torta

Nemes egyszerűség. Többet nem kell mondanom. Adja, illetve eteti magát. Ahogy öregszik, egyre jobb lesz. Gyors. Hibátlan. Toszkán. Ugye? :)
Hozzávalók:
- 310 gr ricotta (savósajt)
- 280 gr fehér liszt
- 4 tojás
- 60 gr (barna) cukor + a szóráshoz
- fél citrom héja, reszelve
- 5 evőkanál olíva olaj
- 180 ml tej
- 1 evőkanál sütőpor
- vaj és liszt a torta formához

Elkészítés

  1. A tojásokat és a (barna) cukrot mixer segítségével krémesre, habosra keverjük pár perc alatt.
  2. Hozzáadjuk a ricottát, a citrom héjat, olíva olajat és tejet. Lazán elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport. Alaposan elkeverjük.
  4. Begyújtjuk a sütőt , előmelegítjük 200 C-ra.
  5. Torta formát kikenjük vajjal, majd megszórjuk vékonyan liszttel.
  6. Beleöntjük a tortaformába a krémet, egyenletesen elosztjuk benne. A tetejét megszórjuk még cukorral.
  7. A sütőbe téve, 40 perc alatt, szép ropogós, barnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Akár egy napra is mehet letakarva a hűtőbe, s csak másnap elfogyasztani. De úgysem fog menni, nem fogjátok kibírni. Lekvárral kimondottan finom. Amúgy nem túl édes, enyhén citromos, pazar kis süti. 

Forrás/original: One Perfect Bite

Megjegyzések

  1. Ez az új Beastie kínzási módszer?
    Nálam bevált! :)
    Veszélyes!

    VálaszTörlés
  2. Pontosan egy napot késtem a recepttel. EZ az igazi kínzás. Látod, de nem tudod, hogy mit hogyan :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi :) ricotta ritkán akad a boltban, most is épp szabadulni akartak tőle, nem ismerik a magyarok...pedig palacsintába isteni :)

    VálaszTörlés
  4. Mint a jó bor :D ("Ahogy öregszik, egyre jobb lesz")! Azért ismerjük... Gyorsan kész van, finom, de ki bír rá annyit várni?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések