Ugrás a fő tartalomra

Torta di Ricotta - Toszkán Ricotta Torta

Nemes egyszerűség. Többet nem kell mondanom. Adja, illetve eteti magát. Ahogy öregszik, egyre jobb lesz. Gyors. Hibátlan. Toszkán. Ugye? :)
Hozzávalók:
- 310 gr ricotta (savósajt)
- 280 gr fehér liszt
- 4 tojás
- 60 gr (barna) cukor + a szóráshoz
- fél citrom héja, reszelve
- 5 evőkanál olíva olaj
- 180 ml tej
- 1 evőkanál sütőpor
- vaj és liszt a torta formához

Elkészítés

  1. A tojásokat és a (barna) cukrot mixer segítségével krémesre, habosra keverjük pár perc alatt.
  2. Hozzáadjuk a ricottát, a citrom héjat, olíva olajat és tejet. Lazán elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport. Alaposan elkeverjük.
  4. Begyújtjuk a sütőt , előmelegítjük 200 C-ra.
  5. Torta formát kikenjük vajjal, majd megszórjuk vékonyan liszttel.
  6. Beleöntjük a tortaformába a krémet, egyenletesen elosztjuk benne. A tetejét megszórjuk még cukorral.
  7. A sütőbe téve, 40 perc alatt, szép ropogós, barnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Akár egy napra is mehet letakarva a hűtőbe, s csak másnap elfogyasztani. De úgysem fog menni, nem fogjátok kibírni. Lekvárral kimondottan finom. Amúgy nem túl édes, enyhén citromos, pazar kis süti. 

Forrás/original: One Perfect Bite

Megjegyzések

  1. Ez az új Beastie kínzási módszer?
    Nálam bevált! :)
    Veszélyes!

    VálaszTörlés
  2. Pontosan egy napot késtem a recepttel. EZ az igazi kínzás. Látod, de nem tudod, hogy mit hogyan :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi :) ricotta ritkán akad a boltban, most is épp szabadulni akartak tőle, nem ismerik a magyarok...pedig palacsintába isteni :)

    VálaszTörlés
  4. Mint a jó bor :D ("Ahogy öregszik, egyre jobb lesz")! Azért ismerjük... Gyorsan kész van, finom, de ki bír rá annyit várni?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke