Ugrás a fő tartalomra

Medvehagymás Spagetti Carbonara

Nincs szabadulás. Csak feltámadás. Mindent bele. Pontosabban mindenbe medvehagymát. Ahhoz képest, hogy amint találkoztunk, már búcsúztam is. Mégis. Visszatapsolták.

Körbenéztem kedvenc bloggereimnél, s azt látom hogy nincs két egyforma carbonara. Van autentikus -olasz, tejszín nélkül. Van internacionalista - bárhonnan, tejszínnel. Olasz alapon indultam, s került bele tejszín. Mert kérte a Timi. Szerintem jól gondolta. 
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 3 tojás
- 200 ml  20 %-os tejszín
- 15 dkg pancetta (még sosem ettem/láttam ilyet, úgyhogy frikandó sonkával helyettesítettem, ami szintén kicsit zsíros)
- 10 dkg friss vagy szárított reszelt parmezán sajt
- só, bors
- egy csokor medvehagyma

Elkészítés
A spagetti tésztát megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Amíg fő, előkészítjük a carbonarat. Kockára vágjuk a pancettát (frikandó sonkát) és egy serpenyőben, magában (saját zsírjában) megsütjük. Célszerű alacsony lángon, mert odaég. Én tettem a sonka mellé fél csokor, apróra vágott medvehagymát. Amikor a tészta elkészült, leszűrjük, de egy kanál főzővizet félreteszünk. A tésztát összeforgatjuk a megsült frikandóval. 

A 3 tojás lazán felverem. A főzővízből a félretett kanál vizet hozzáadjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a parmezán sajtot. Sóval, borssal ízesítjük. A tésztára öntjük a szószt, óvatosan elkavarjuk. Ez eredeti elírás szerint elegendő, ha a tészta forró hője "megfőzi" a tojásos öntetet, de én ebben nem bíztam. Így még egy pár percre alágyújtottam s kevergettem a tésztát és a szószt. Itt nagyon kell vigyázni, vékonyka az a vonal, ahol a carbonara végződik és a tojásrántottás tészta folytatódik.
A csokor medvehagyma másik felét, szintén apróra vágom s díszítem, ízesítem vele a műremeket. 

Megjegyzések

  1. Utólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lányok! Nincs utólag, mert nemrég locsoltam meg a hozzám tartozó lányokat egy saját, rögtönzött tíz soros verssel egyetemben. Szóval érvényes és Boldogat Nektek is!

    VálaszTörlés
  3. köszönöm szépen :) ez a medvehagyma szinte mindenbe belekerülhet, finoman, aromásan illatozik :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke