Medvehagymás Spagetti Carbonara

Nincs szabadulás. Csak feltámadás. Mindent bele. Pontosabban mindenbe medvehagymát. Ahhoz képest, hogy amint találkoztunk, már búcsúztam is. Mégis. Visszatapsolták.

Körbenéztem kedvenc bloggereimnél, s azt látom hogy nincs két egyforma carbonara. Van autentikus -olasz, tejszín nélkül. Van internacionalista - bárhonnan, tejszínnel. Olasz alapon indultam, s került bele tejszín. Mert kérte a Timi. Szerintem jól gondolta. 
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 3 tojás
- 200 ml  20 %-os tejszín
- 15 dkg pancetta (még sosem ettem/láttam ilyet, úgyhogy frikandó sonkával helyettesítettem, ami szintén kicsit zsíros)
- 10 dkg friss vagy szárított reszelt parmezán sajt
- só, bors
- egy csokor medvehagyma

Elkészítés
A spagetti tésztát megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Amíg fő, előkészítjük a carbonarat. Kockára vágjuk a pancettát (frikandó sonkát) és egy serpenyőben, magában (saját zsírjában) megsütjük. Célszerű alacsony lángon, mert odaég. Én tettem a sonka mellé fél csokor, apróra vágott medvehagymát. Amikor a tészta elkészült, leszűrjük, de egy kanál főzővizet félreteszünk. A tésztát összeforgatjuk a megsült frikandóval. 

A 3 tojás lazán felverem. A főzővízből a félretett kanál vizet hozzáadjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a parmezán sajtot. Sóval, borssal ízesítjük. A tésztára öntjük a szószt, óvatosan elkavarjuk. Ez eredeti elírás szerint elegendő, ha a tészta forró hője "megfőzi" a tojásos öntetet, de én ebben nem bíztam. Így még egy pár percre alágyújtottam s kevergettem a tésztát és a szószt. Itt nagyon kell vigyázni, vékonyka az a vonal, ahol a carbonara végződik és a tojásrántottás tészta folytatódik.
A csokor medvehagyma másik felét, szintén apróra vágom s díszítem, ízesítem vele a műremeket. 

Megjegyzések

  1. Utólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lányok! Nincs utólag, mert nemrég locsoltam meg a hozzám tartozó lányokat egy saját, rögtönzött tíz soros verssel egyetemben. Szóval érvényes és Boldogat Nektek is!

    VálaszTörlés
  3. köszönöm szépen :) ez a medvehagyma szinte mindenbe belekerülhet, finoman, aromásan illatozik :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések