Ugrás a fő tartalomra

Csirkés-Cukkinis Quiche Medvehagymával

Medvehagymával. Mi mással? :) 

Hát persze hogy engem is. Kíváncsivá tett a nagy hype a medvehagyma körül. A piacon eddig vagy nem volt, vagy a kereslet indikálta a kínálatot, szóval most volt. Nagy csokor 500, kis csokor 200 egység. Receptet nem is kerestem, hanem csak fűszereztem. Okosan. A kezdők óvatosságával. Meg persze nyersen is. 
a medvehagyma elbújt
Az eredeti receptben nem volt medvehagyma, de nagyon megy hozzá. Ez volt a főétel a felhő szelet második felvonása előtt (reggeli és ebéd), így kínálkozott az összehasonlítás. 1 óra 10 perc alatt teljes egészében elkészült és nagyon finom lett. Gyors és egyszerű, jól megy mindenféle szupersüti elé :)

Hozzávalók:
- 1 csomag friss, leveles tészta
- 50 dkg csirkemell
- kis fej hagyma
- 2 nagyobb cukkini
- 3 dl tejszín
- 15 levél medvehagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 tojás
- 4 kisebb, fürtös paradicsoma
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- só, bors
- friss bazsalikom (nemrég vásárolt, meglátjuk, meddig él túl)


Elkészítés

Megfelelő méretű kerámia sütőtálat kibéleltem a friss leveles tésztával.
A cukkinit meghámoztam, félbe vágtam (magok maradtak) és lekarikáztam. A kis fej hagymát apróra vágtam, s kevés olíva olajon megpároltam. Hozzáadtam a cukkinit, só, borsot és 5 levél medvehagymát, apróra vágva. 20 perc. 

A csirkehús apróra vágva, 2 ek olíva olajon megsütve, sóval, borssal fűszerezve. A sütés utolsó harmadában hozzáadtam 5 levél medvehagymát. Aztán még 5 levelet. Itt is 20 perc volt, közepes lángon, összesütve. Ráöntöttem a cukkinis keveréket s még 5 percet pirítottam. 

A tojásokat, a tejszínt, a reszelt sajtot összekevertem. A tésztával kibélelt kerámia sütőtálba öntöttem a csirkés, cukkinis keveréket. Rákarikáztam a paradicsomokat, megszórtam frissen szedett bazsalikommal, majd ráöntöttem a tojásos-tejszínes keveréket.

Előmelegített sütőbe került, 30 perc alatt készre sült, olyan illatok kíséretében, hogy csak. Na. 

Reszelt kígyóuborka, tejföllel, fokhagymával (és medvehagymával), paradicsommal és jégsalátával. Outstanding. 


Megjegyzések

  1. Ezt most nagyon megenném :D Sashalmi piacon akkor ezek szerint kapható a hagyma...szombaton szerintem megyek. :)

    VálaszTörlés
  2. 500 az átlag zöldséges - kicsit hervatag, de nagy adag. 200 egy szemüveges fiatalember, kis dobozkával, de harmatosan friss. mondjuk 15 levél..... pont ebbe való......

    VálaszTörlés
  3. Köszi, köszi....én sem vagyok mesterszakács, de ez jól sikerült - majdnem olyan jól, mint a felhő szelet... :)

    VálaszTörlés
  4. Kaptál Tőlem egy díjat, nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Régóta olvasom a blogodat és nagyon tetszik. Szeretek ide járni.
    Ez a bejegyzés egy pontot ér Számodra az "Egy jó szó" játékban! :-)
    Látogass el hozzám, de itt is olvashatsz bővebben a játékról: http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html#ixzz1Hba0EdRq

    Jó kis recept és medvehagymás, hmm....

    VálaszTörlés
  6. Kimondottan finomnak néz ki ez a Magyaros Quiche, pláne a csrikével, és a cukkinivel. Egy kis vegyes saláta, meg egy hideg pohár sör, és megvan az ebéd!

    VálaszTörlés
  7. Köszi a jó szavakat mindenhonnan, tengeren innen s túlról :)

    Na ismét elkészítettem, csirke nélkül, mert sok volt a cukkini, s nem várta be a cukkinis tortát :)

    Szerintem finom. De nagyon .

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke