Az eredeti recept nagyon szimpatikus lett nekem, mivel így kezdődik.....nem bánom hogy sűrűn kell legyártanom, mert egyszerű elkészíteni..." Hát ez menni fog nekem is. A hozzávalók egy hete már megvannak, de mivel pihennie kell egy éjszakát a hűtőben, legyen péntek este, lazán összedobom. Este 8 órakor kezdtem neki. Kutyaszorítóba kerültem. Abba hagyni nem lehetett, a befejezés meg olyan messze még...
a hét műtárgya |
A hozzávalók és elkészítés menetét pontosan követtem az eredeti receptben. Inkább konyhai kalandjaimat írom ki magamból, mert felzaklató volt :)
- a szelet alját és tetejét vékony tésztának (x2) kinyújtva, a tepsi hátoldalán megsütni. Hogy téglalap alakú, illetve ugyanakkora legyen a két lap, hát itt kicsit elvesztem. Szépen vagdostam le a kilógó részeket, 12 szeletet sikerült így létrehoznom. Persze az alja nagyobb lett, mint a teteje :) majd lesz belőle inka piramis.
Timi szerint, eddigi életem legjobbja :) |
- A vanília puding liszttel és tojások sárgájával elkeverve , majd óvatosan a tejet bele. Csomómentesre keverni. Ez sem sikerült. Lassan, sűrűre főzni, nem lekozmálni. Jaj, mi lesz ebből? :(
- Életemben először dolgoztam Hulala növényi tejszínnel. Kemény habot verni belőle. Persze, este fél tízkor. Társasházban, ahol a konyha falon átlóg a magánélet. Kemény hab lett, ismét bizakodom.
az utolsók |
- A pudingnak ki kell hűlnie, hogy össze lehessen keverni habosra kevert tojás, margarin és cukor masszával. Édes ízt és tartást ad a pudingnak....... kezdem látni a francia krémes titkát :). A puding pedig lassan, NAGYON LASSAN hűlt. Fél 11-re sikerült langyosnál jobban lehűlnie, összekevertem a margarinos krémmel. Mivel volt hőfok, a margarinos krém szemmel láthatóan nem hozta azt a szilárdságot, amit vártam tőle. Nah, be a hűtőbe 15 percre.
csoda, közelről |
- Elkezdődött a rétegek összeállítása. Semmi önbizalmam nem maradt, a konyha úszik a mosatlanban, mindjárt 11, mit szerencsétlenkedem én itt. Aztán, a pudingos krém tetejére került a Hulala, majd rá az előre felszeletelt fedő süti lapok. Szülinapi krémlapáttal dolgoztam, ami inkább mintázó, de sokat lehetett vele egyszerre kenni. 3 óra hosszú süti, az én felkészültségemmel. És alapjában véve valóban egyszerű.
Gyönyörű szép, 12 db (négyfős családunknak épp megfelelő) sütit tettem be a hűtőbe, s kívántam jó éjszakát, megfelelő összeérést. Reggel 9-kor aztán megkaptam azokat a jelzőket, melyeket eddig , szerény kis konyhai létem során, ennyire koncentráltan nem. Kb, jobban sikerült, mint a Túró Rudi torta. Olyan könnyű, krémes, őrjítő és finom, hogy. De nagyon.
Nos a küzdelmeid ellenére igen mutatós sütike sikeredett belőle! :)Ügyes vagy!
VálaszTörlésÉn azt hiszem az egyévesem mellett ezt most kihagyom! :D
Gergő!
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy.
Szuper lett!
Nekem is van egy ilyen 3 órás sütim a Lajcsi szelet, és pont az a fiam kedvence:-))
Egy apró ötlet, bár lehet, hogy ismered, de itt nem alkalmaztad:
a pudingos lábost én ilyenkor hideg vízbe állítom és többször átkeverem, akkor gyorsan kihűl:-)))
Asszem megérte a vért és verítéket! Még hogy inka piramis :-D
VálaszTörlésSzerintem a francia krémes egyszerűbb ennél, főleg ha készre nyújtott leveles tésztából készíted.
VálaszTörlésÉn vagyok a család sztárszakácsa, mert isteni francia krémest tudok csinálni. Pedig tök egyszerű!
Olvastalak...:)Látom megszenvedtél az ízekért:)
VálaszTörlésLegközelebb, már egyszerűbb lesz!!!
Nagyon ügyi voltál!
S az íze kárpótol a fáradtságért!!!:)
Mindig az első nekifutás a legnehezebb. Legközelebb már kirázod a kisujjadból. Nagyon guszta lett!:)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÉn személyesen is kóstoltam. Mit is mondhatnék róla? Csak ilyen közhelyeket, pedig nem ezt érdemli:
VálaszTörlés-inkább tőle halok meg, mint érte.
-rohadjon meg az összes fogyókúra, éljenek a sütemények!
-hajrá cukor!!!
S végül:
-BÜSZKE VAGYOK RÁ, HOGY AZ ÉN FÉRJEM ILYENEKKEL KÉNYEZTET. :-)
azta!!! csak gratulálni tudok!!!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a méltatást,ez a CSODA SÜTI (nagybetűvel) igazán megérdemli...itt is, még egyszer köszi az eredeti receptért és a biztatásért feketepillangónak .... 2 héten belül ismét nekifutok, de ott nagyobb tétje lesz, Anyukámnak szülinapi meglepi.
VálaszTörlésNem az első eset, hogy kevéssé bízom magamban, de legtöbbször a végeredmény visszaigazol....
Köszi (Ismeretlen) Timi feleségem :)
Szép lett, én is sokszor készítem.
VálaszTörlésKöszi - egy hét múlva jön a második próbálkozás :)
VálaszTörlésHű, de nagyon szép lett!
VálaszTörlésÉn a macaronokkal jártam így!Azt hittem sosem fogok vele végezni.
Igen, tulajdonképpen itt a vaníliás(+lisztes) puding sűrítés. Másodszorra megcsináltam, szülinapra, azóta fejből is fog menni, azt hiszem - olyan jó lett!
VálaszTörlésNagyon guszta, de a trükkről nem írtál, hogy maradt meg ilyen szép magas lett a krém! gratulálok!!
VálaszTörlésSZia Rosina! Köszi. Nincs trükk. ALul pudingpor és lisztes sűrítés + cukor+ tojás, és sűrű, formázható a krém. Felette pedig sima Hulala növényi tejszínhab, ami jól felverve valóban sűrű, szép és majdnem tetszőlegesen alakítható krém habot ad.
VálaszTörlésNa, ide is írok. Szóval, téglalapot én sem tudok nyújtani (bár azóta lehet, hogy Te már igen), és általában ami csomósodhat, az csomósodik is nálam. De sebaj, nem ez a lényeg. Meghoztad a kedvem a felhöszelethez.
VálaszTörlésEz egy sok lépcsős embert/ lányát próbáló munka. De nagyon megéri a szórakozást. Tökéletes sütit nyerünk általa.
VálaszTörlés