Brutális. Egyszerű. Hizlal. Nem számít. Jól néz ki. Kérek még. Gyereknap. Kalóriát nem számlálunk. Legyen Ön is Milliomos.18-as karika. #sweetValentin
Hozzávalók:
- 10 db banán
- 500 gr 60 %-os étcsokoládé
- ehető dekor gyöngyök
(5 pár kínai evőpálcika, fűrész, hungarocell darab, sütőpapír)
Elkészítés
Vásároljunk nagyon sok banánt, lehetőleg minél kevésbé barnára érettet, mert hasadni fog. A képen csupán öt banán látható, mert nem tudtam gyógyszertári spatulát venni, így a meglévő, de nem használt kínai evőpálcikákat fűrészeltem ketté. Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk félbe, majd mindegyikbe, a vágott oldalán illesszünk be egy pálcika darabot vagy fa spatulát. Mondjuk szépen: ááááááááá!
Egy órára bement a mélyhűtőbe. Közben az 500 gr - 5 tábla étcsoki (nem bevonó, nem) vízgőz felett szépen megolvadt. Ha nem teszünk bele Milka kockákat, akkor a gluténérzékeny gyerek vendégek is fogyaszthatják.
Kis tányérba kiszórunk minél többféle és színes ehető dekor gyöngyöt. Amikor már megolvadt a csoki, a banánt a pálcikánál fogva óvatosan a csoki felett tartva, kis kanál segítségével locsolgatjuk, kenegetjük csokival. Nem mertem belemártani, mert akkor túl vastag lesz a csokiréteg, s nem jut mind a 20 félbanánra. Tehát kanállal mindenhol becsokizzuk a banánokat. Aztán finoman meghengergetjük a gyöngyökben.
A kész CSODÁT nem esszük meg rögtön, hanem egy hungarocell (most vettem észre, hogy ez a kifejezés lehet hogy egy eddig méltatlanul mellőzött hungarikumot takar) darabba szúrjuk, hogy ne tapadjon össze a többiekkel. Timi segített a gyöngy borítás felvitelében....és rögtön meg is ette az elsőt :) Egy órára mentek vissza a mélyhűtőbe, aztán át a sima hűtő részbe.
Ha kevés a pálcika, házi praktikánk a következő volt. Vékony ecset nyelére tűztem rá egyenként a banánokat. Mivel nem tudtak a hűtőben korábban összefagyni, így kicsit forogtak a csoki fölött, csak óvatosan. Mielőtt sütőpapírra helyeztük volna őket, a hűtő nyitott ajtajában Timi 20 másodpercig gyors dermesztette a csoki réteget. Aztán került a papírra. Így nem ragadt, szinte egyáltalán nem tapadt le.
Hozzávalók:
- 10 db banán
- 500 gr 60 %-os étcsokoládé
- ehető dekor gyöngyök
(5 pár kínai evőpálcika, fűrész, hungarocell darab, sütőpapír)
Elkészítés
Vásároljunk nagyon sok banánt, lehetőleg minél kevésbé barnára érettet, mert hasadni fog. A képen csupán öt banán látható, mert nem tudtam gyógyszertári spatulát venni, így a meglévő, de nem használt kínai evőpálcikákat fűrészeltem ketté. Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk félbe, majd mindegyikbe, a vágott oldalán illesszünk be egy pálcika darabot vagy fa spatulát. Mondjuk szépen: ááááááááá!
Egy órára bement a mélyhűtőbe. Közben az 500 gr - 5 tábla étcsoki (nem bevonó, nem) vízgőz felett szépen megolvadt. Ha nem teszünk bele Milka kockákat, akkor a gluténérzékeny gyerek vendégek is fogyaszthatják.
Kis tányérba kiszórunk minél többféle és színes ehető dekor gyöngyöt. Amikor már megolvadt a csoki, a banánt a pálcikánál fogva óvatosan a csoki felett tartva, kis kanál segítségével locsolgatjuk, kenegetjük csokival. Nem mertem belemártani, mert akkor túl vastag lesz a csokiréteg, s nem jut mind a 20 félbanánra. Tehát kanállal mindenhol becsokizzuk a banánokat. Aztán finoman meghengergetjük a gyöngyökben.
A kész CSODÁT nem esszük meg rögtön, hanem egy hungarocell (most vettem észre, hogy ez a kifejezés lehet hogy egy eddig méltatlanul mellőzött hungarikumot takar) darabba szúrjuk, hogy ne tapadjon össze a többiekkel. Timi segített a gyöngy borítás felvitelében....és rögtön meg is ette az elsőt :) Egy órára mentek vissza a mélyhűtőbe, aztán át a sima hűtő részbe.
Ha kevés a pálcika, házi praktikánk a következő volt. Vékony ecset nyelére tűztem rá egyenként a banánokat. Mivel nem tudtak a hűtőben korábban összefagyni, így kicsit forogtak a csoki fölött, csak óvatosan. Mielőtt sütőpapírra helyeztük volna őket, a hűtő nyitott ajtajában Timi 20 másodpercig gyors dermesztette a csoki réteget. Aztán került a papírra. Így nem ragadt, szinte egyáltalán nem tapadt le.
Nagyon brutál! :)
VálaszTörléskhmm....banán pongyolában. ez jut róluk eszembe.
VálaszTörlésmíg ezekből lehet kérnék, mármint a csokisból, a pongyolásból soha többet.
Jöhetne akár 18-as karika is ehhez a bejegyzéshez... :-))) a fázisfotók miatt. De rossz az, aki rosszra gondol.
VálaszTörlésjó kis desszert! ;-)
Vettem 100 db spatulát, hogy a következő csokizás már profibb legyen. Reggelire is tökéletes volt, bár a megmaradt utolsó díszített banánt elég nehéz volt késsel elfelezni a gyerekeknek, olyan vastag volt rajta a csoki réteg :) Drága és finom. Nah meg fantázia indító ..... Óvatosan fotóztam, kihagytam pár ziccert:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Valahol már láttam és milyen jó, hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlésIgen, igen, az eredeti kiinduló ötlet tavaly nyár elején a simple bites oldalról van, de ott peanut butter-re keverve. Itt meg nem :)
VálaszTörlésBeastie's delicious, erotic section:) Remélhetőleg nem az első és egyben az utolsó ilyen jellegű receptecske;) Hmm.... a jó házasság titka. Ezt, ajánlani fogom a pácienseimnek is, közös főzés gyanánt:)
VálaszTörlésGyermekzsúrra mindenesetre bevált. Nemrég ettem mufflont - jó kis szó az is, nem ? :) Szívecskés háttérrel kellett volna, esetleg egy begyújtott szaunában lefotózni az izzadó banánokat..... köszi az ajánlást, a forró csokival pedig óvatosan, takaréklángon kell fenntartani az olvadtságot, s akkor nem perzsel annyira. A desszert viszont horzsol :)
VálaszTörlésAz első csokis banánt cukorban meghempergetve a kezembe fogva én sem tudtam hirtelen, hogy ezt most hova kell tennem.... :-) Mindegy, a reflex megoldotta, így a számba került :-)
VálaszTörlésOsztom Duende véleményét: Brutál! De ez kell egy ilyen szürke és hideg februári napon! Tömény, édes, csokis!
VálaszTörlésMég szép, hogy ajánllak:) Ezek után mondja még valaki, hogy férfinak nincs helye a konyhában:D
VálaszTörlésKi fogom próbálni, nagyon ötletes és finom
VálaszTörlésspatula van, banán is akad, lehet hogy ismétlésre van szükség ? Mert édesre éhes szájak is mindig vannak :)
VálaszTörlés