Ugrás a fő tartalomra

Csokis banán (erotic selection by hand :)

Brutális. Egyszerű. Hizlal. Nem számít. Jól néz ki. Kérek még. Gyereknap. Kalóriát nem számlálunk. Legyen Ön is Milliomos.18-as karika. #sweetValentin
Hozzávalók:
- 10 db banán
- 500 gr 60 %-os étcsokoládé
- ehető dekor gyöngyök
(5 pár kínai evőpálcika, fűrész, hungarocell darab, sütőpapír)

Elkészítés
Vásároljunk nagyon sok banánt, lehetőleg minél kevésbé barnára érettet, mert hasadni fog. A képen csupán öt banán látható, mert nem tudtam gyógyszertári spatulát venni, így a meglévő, de nem használt kínai evőpálcikákat fűrészeltem ketté. Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk félbe, majd mindegyikbe, a vágott oldalán illesszünk be egy pálcika darabot vagy fa spatulát. Mondjuk szépen: ááááááááá!


Egy órára bement a mélyhűtőbe. Közben az 500 gr - 5 tábla étcsoki (nem bevonó, nem) vízgőz felett szépen megolvadt. Ha nem teszünk bele Milka kockákat, akkor a gluténérzékeny gyerek vendégek is fogyaszthatják.
Kis tányérba kiszórunk minél többféle és színes ehető dekor gyöngyöt. Amikor már megolvadt a csoki, a banánt a pálcikánál fogva óvatosan a csoki felett tartva, kis kanál segítségével locsolgatjuk, kenegetjük csokival. Nem mertem belemártani, mert akkor túl vastag lesz a csokiréteg, s nem jut mind a 20 félbanánra. Tehát kanállal mindenhol becsokizzuk a banánokat. Aztán finoman meghengergetjük a gyöngyökben.

A kész CSODÁT nem esszük meg rögtön, hanem egy hungarocell (most vettem észre, hogy ez a kifejezés lehet hogy egy eddig méltatlanul mellőzött hungarikumot takar) darabba szúrjuk, hogy ne tapadjon össze a többiekkel. Timi segített a gyöngy borítás felvitelében....és rögtön meg is ette az elsőt :) Egy órára mentek vissza a mélyhűtőbe, aztán át a sima hűtő részbe.


Ha kevés a pálcika, házi praktikánk a következő volt. Vékony ecset nyelére tűztem rá egyenként a banánokat. Mivel nem tudtak a hűtőben korábban összefagyni, így kicsit forogtak a csoki fölött, csak óvatosan. Mielőtt sütőpapírra helyeztük volna őket, a hűtő nyitott ajtajában Timi 20 másodpercig gyors dermesztette a csoki réteget. Aztán került a papírra. Így nem ragadt, szinte egyáltalán nem tapadt le.

Megjegyzések

  1. khmm....banán pongyolában. ez jut róluk eszembe.
    míg ezekből lehet kérnék, mármint a csokisból, a pongyolásból soha többet.

    VálaszTörlés
  2. Jöhetne akár 18-as karika is ehhez a bejegyzéshez... :-))) a fázisfotók miatt. De rossz az, aki rosszra gondol.
    jó kis desszert! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Vettem 100 db spatulát, hogy a következő csokizás már profibb legyen. Reggelire is tökéletes volt, bár a megmaradt utolsó díszített banánt elég nehéz volt késsel elfelezni a gyerekeknek, olyan vastag volt rajta a csoki réteg :) Drága és finom. Nah meg fantázia indító ..... Óvatosan fotóztam, kihagytam pár ziccert:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet! Valahol már láttam és milyen jó, hogy eszembe juttattad! :)

    VálaszTörlés
  5. Igen, igen, az eredeti kiinduló ötlet tavaly nyár elején a simple bites oldalról van, de ott peanut butter-re keverve. Itt meg nem :)

    VálaszTörlés
  6. Beastie's delicious, erotic section:) Remélhetőleg nem az első és egyben az utolsó ilyen jellegű receptecske;) Hmm.... a jó házasság titka. Ezt, ajánlani fogom a pácienseimnek is, közös főzés gyanánt:)

    VálaszTörlés
  7. Gyermekzsúrra mindenesetre bevált. Nemrég ettem mufflont - jó kis szó az is, nem ? :) Szívecskés háttérrel kellett volna, esetleg egy begyújtott szaunában lefotózni az izzadó banánokat..... köszi az ajánlást, a forró csokival pedig óvatosan, takaréklángon kell fenntartani az olvadtságot, s akkor nem perzsel annyira. A desszert viszont horzsol :)

    VálaszTörlés
  8. Az első csokis banánt cukorban meghempergetve a kezembe fogva én sem tudtam hirtelen, hogy ezt most hova kell tennem.... :-) Mindegy, a reflex megoldotta, így a számba került :-)

    VálaszTörlés
  9. Osztom Duende véleményét: Brutál! De ez kell egy ilyen szürke és hideg februári napon! Tömény, édes, csokis!

    VálaszTörlés
  10. Még szép, hogy ajánllak:) Ezek után mondja még valaki, hogy férfinak nincs helye a konyhában:D

    VálaszTörlés
  11. Ki fogom próbálni, nagyon ötletes és finom

    VálaszTörlés
  12. spatula van, banán is akad, lehet hogy ismétlésre van szükség ? Mert édesre éhes szájak is mindig vannak :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke