Ugrás a fő tartalomra

The line - Este, fél kézzel

Estére kaptam süti rendelést, hogy most legyen ez, mert ez olyan jó. Immár harmadszor. S tényleg jó. Kapott új nevet is a keresztségben : ragacsos süti. Hamar megvolt, leírás az eredeti helyen. Kezem másik felével pedig a másnapi ebédet kellett összehozni. Ne kísérletezzünk. BTL gombás csirke.


Fotózás közben jött a megfejtés, hogy miért van ott a sor gyertya s képez egy vonalat (line). Margeting kommunikációs alap. Ami alatta van  (BTL - nincs ügynökségi jutalék) az szénhidrát szegény, amennyi csak jól esik. Ami fölötte van (ATL - tv, sajtó, rádió) - sok szénhidrát és sokba is kerül. :) Tehát így.

Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 2 ek vaj
- só, bors, fokhagyma
- kis fej vörös hagyma karikázva
- 40 dkg gomba (csiperke és laska)
- 40 dkg csirke mell

- 2 dl joghurt
- só, bors, foghagyma
- 1 kígyó uborka, hámozva, kockázva







Elkészítés
Olíva olajon elkezdem megpárolni a hagymát. Tettem hozzá vajat is, mert fogyóban az olaj, s nem bántam meg. Amikor megfonnyadt, jön rá a kockára vágott csirkemell, sóval, borssal, kis fokhagymával. Fehérre sütöm, nem sokáig, tehát. A gombát negyedekre vágom, s szépen megy rá a csirkére. Sózom, borsozom megint. Összepárolom s zsírjára sütöm, így mondják, ugye.

A kígyó uborkát meghámozom, apró kockákra vágom, leöntöm joghurttal, só, bors, reszelt foghagyma, kis pihenés a hűtőben. Nem hívnám tzatzikinak, mert nem az. Ellenben finom. És BTL. 
A vonal feletti rész (ATL) is izgalmas, de a fő étkezésen immár túl is vagyunk, de bemutatjuk őket. Balra található párolt barna rizs köret. 70 gr szénhidrát, 350 kcal. Körbefutom a házat, hogy feldolgozzam. Elkészítése egyszerű. Mellette a ragacsos süti eredetileg Doctor Peppertől. Szénhidrát és kalória tartalma nem ismert, bár számolható, becslésem szerint sok. De nagyon finom. És a gyertya égeti a kanócot (és a kalóriát). 

Megjegyzések

  1. Túlozol.

    Kb. ennyi maradt meg a külker tanulmányokból :)

    VálaszTörlés
  2. :) a ragacsos süti mondjuk kiüt mindent:):) meg sem néztem a linket, csak néztem, hogy mi az a guszta brownie-dolog... utána láttam. köszi!

    VálaszTörlés
  3. Igazából, mivel háromszoros ismétlés (hiphip -hurrá) - on demand - dicséret oda. Túl az első idegenkedésen - hogy gyömbér, meg minden - abszolút kedvenc.

    VálaszTörlés
  4. Már, érdemes volt a külkerre járni:D
    Szintén *röhögve fetreng* :D
    Az otthoni főzés marketingje. Majd lopok tőled:P
    Izé ... ComedyCentralon mikor látlak???
    U.i: átkukkolhatsz. Felraktam a fotókat a romhalmaz konyháról:)

    VálaszTörlés
  5. Ha személyesen lopsz, nagyon megtisztelt. Az ipari kémkedéssel, majd jól visszaélve, büszkévé teszel. Ha mindebből még pénzt is keresel, úgy hogy én meg nem, akkor ügyes vagy én meg irigy. :)

    ComedyCentral az mi? Nemnézek tévét, mert nincs, meg az antiszakács, direktszarvagyok, sem az esetem. Jók a fázisképek, lesz még belőle valami :)

    VálaszTörlés
  6. Első körben, azt hiszem, személyesen. Úgy is rég' találkoztunk:)

    Én sem nézek tv-t, de mások igen és tájékozódom:) Az vmi poén csatorna, ahol vicces emberek szórakoztatják a népet. Meg a stand uposok műsorait adják le.

    Természetesen. Sőt, a konyha nélküli főzés rejtelmei is terítékre kerülnek:D

    VálaszTörlés
  7. Ja, és ezek a pöttyös tálak meg kellenek. Ikea? Marimekko? :D

    VálaszTörlés
  8. Ikea. Egyebet nem tudok róla. Szeretjük :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke