Szóval, az úgy volt, hogy megint elfogyott/meguntunk a kornflékszet. Egyszerű, gyors, unalmas, ellenben nem olcsó. Szóval megint jöhet az a recept, aminek már számtalan variációja van a blogon, nem is tudom, miért nem fejből készítem vagy magam találom fel a spanyolt viaszt. Talán azért nem, mert a spanyol viasz nem finom reggelire. Ez viszont nem kicsit. Alapból szinte minden van hozzá otthon, csak össze kell dobni. Aztán megenni egy hét alatt. Source/forrás: twopeasandtheirpod.com . Thanks.
Hozzávalók
- 200 gr nagyszemű zabpehely
- 50 gr barna cukor
- 1/2 tk só
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrült fahéj
- 400 ml tej
- 1 nagy tojás
- 1 tk vanília kivonat
- 3 ek almaszósz (nálunk baracklekvár volt helyette)
- 150 gr (földi) mogyorókrém (nem nutella)
- 270 gr kockáéra vágott, kimagozott alma (2 közepes)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kisebb tepsit (25x20) kikenünk vajjal és kibéleljük sütőpapírral.
- Egy nagy tálban összekeverjük a zabot, cukrot, sót, fahéjat, sütőport.
- Egy másik tálban összekeverjük a tejet, tojást, mogyoró krémet, almaszószt vagy lekvárt és vanília kivonatot. Alaposan elkeverjük, ne legyenek benne nagy mogyorókrém szigetek :)
- Az almákból kivágjuk a magházat és kis kockákra szeleteljük.
- A száraz és nedves összetevőket alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az alma darabokat.
- A kész keveréket belesimítjuk a bélelt tepsibe és mehet is a sütőbe.
- 35 percet sütjük. Tálalás előtt érdemes kicsit hűlni hagyni. 5 percet. Kockákra vágva vagy kanállal adagolva tálaljuk. Kis tej vagy joghurt a tetejére és kész a tápláló reggeli.
Mert a zab, mint már ezerszer megbeszéltük, a szervezet hajtóereje, nagyon jól melegít belülről télen is. Ha nem fogy el rögtön, fóliával takarva pihenhet a hűtőben. Tálalás előtt egy kicsit rámelegíteni. Időtakarékos reggeli, előre elkészítve.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése