Ugrás a fő tartalomra

Kedvenc Reggeli 2: Sült Almás-Mogyorós Zabpehely

Szóval, az úgy volt, hogy megint elfogyott/meguntunk a kornflékszet. Egyszerű, gyors, unalmas, ellenben nem olcsó. Szóval megint jöhet az a recept, aminek már számtalan variációja van a  blogon, nem is tudom, miért nem fejből készítem vagy magam találom fel a spanyolt viaszt. Talán azért nem, mert a spanyol viasz nem finom reggelire. Ez viszont nem kicsit. Alapból szinte minden van hozzá otthon, csak össze kell dobni. Aztán megenni egy hét alatt. Source/forrás: twopeasandtheirpod.com . Thanks. 

Hozzávalók
- 200 gr nagyszemű zabpehely
- 50 gr barna cukor
- 1/2 tk só
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrült fahéj
- 400 ml tej
- 1 nagy tojás
- 1 tk vanília kivonat
- 3 ek almaszósz (nálunk baracklekvár volt helyette)
- 150 gr (földi) mogyorókrém (nem nutella)
- 270 gr kockáéra vágott, kimagozott alma (2 közepes)

Elkészítés


  1.  A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy kisebb tepsit (25x20) kikenünk vajjal és kibéleljük sütőpapírral. 
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a zabot, cukrot, sót, fahéjat, sütőport. 
  3. Egy másik tálban összekeverjük a tejet, tojást, mogyoró krémet, almaszószt vagy lekvárt és vanília kivonatot. Alaposan elkeverjük, ne legyenek benne nagy mogyorókrém szigetek :)
  4. Az almákból kivágjuk a magházat és kis kockákra szeleteljük.
  5.  A száraz és nedves összetevőket alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az alma darabokat.
  6. A kész keveréket belesimítjuk a bélelt tepsibe és mehet is a sütőbe.
  7. 35 percet sütjük.  Tálalás előtt érdemes kicsit hűlni hagyni. 5 percet. Kockákra vágva vagy kanállal adagolva tálaljuk. Kis tej vagy joghurt a tetejére és kész a tápláló reggeli.
Mert a zab, mint már ezerszer megbeszéltük, a szervezet hajtóereje, nagyon jól melegít belülről télen is. Ha nem fogy el rögtön, fóliával takarva pihenhet a hűtőben. Tálalás előtt egy kicsit rámelegíteni. Időtakarékos reggeli, előre elkészítve.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke