Brazil Csokis Répatorta

Ha Brazíliára gondolunk, nem a répa jut elsőre az eszünkbe, hanem valami egzotikusabb gyümölcs, netalán a tápióka. De miért éppen répa? Mert így a tavasz elején már van friss, fiatal répa is, szépen, színesen lehet vele sütni, ráadásul számos diétában fogyasztható. Nosza, akkor miért ne kóstoljunk meg egy brazil verziót? Ami torta. A recept eredeti brazil nagymama hagyatéka :)

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 225 gr barnacukor
  • 160 ml olaj
  • 250 gr reszelt répa
  • 200 gr liszt
  • 3 tk sütőpor
a csokoládé szószhoz
  • 3 ek natúr kakaópor
  • 6 ek tej
  • 1,5 ek vaj
  • 2 ek barnacukor
Elkészítés

A három répát megtisztítjuk, lereszeljük apró lukú reszelőn.
A három tojás és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. 
A sütőt mindeközben 180 C-ra elő melegítjük. Persze kezdhetjük rögtön ezzel is. 
A habos cukros tojáshoz hozzáadjuk az olajat és a reszelt répát. Elkeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a répás keverékhez. 
Majd az egészet, alaposan. Elkeverjük. Eddig jó. 

Egy 26-os torta forma alját kibéleljük sütőpapírral, majd az ismételten összekevert tészta alapot beleöntjük és elsimítjuk benne. 
 
A sütőbe téve 35-40 percig sütjük. Tűpróbát követően kivesszük, s kicsit állni hagyjuk. A tortaforma maradjon csak rajta.  Addig el is készíthetjük a csokiszószt a tetejére.

Egy lábasba tesszük az összes hozzávalót, alacsony hőfokon, kavargatva sűrű krémmé főzzük. 
Amint a torta kicsit már kihűlt, és a tűzről lehúzott, szintén nem tűz forró csokoládés krémmel megkenjük a tetejét. 

Ha megszilárdult a tetején a csokoládé, egy éles kés segítségével a torta szélét elválasztjuk a torta formától (ha kapcsos) kivesszük és szépen szeletelve mind megesszük. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések