Három összetevőből varázsolni jó dolog. Ez az édesség, amihez külön cukrot sem adunk hozzá, inkább hagyjuk az étcsokoládé ízét és a tojás habosságát érvényesülni. Ilyen lebutított marketing szövegek jutnak az eszembe, olyan régen írtam már ide a blogra..... ha valami jóra vágysz.... ha megéheztél..... lágy és krémes.... Glutén és laktóz mentesen. Miért is ne? Sweet Valentine :)
Vegyél csokit, vegyél tojás és szánj rá egy kis időt. Ez a Beastie's Bistro marketing üzenete. Még csiszolni, kell, hogy látszódjon a gyémánt. Viszont kipróbálni és kóstolni - ér! A recept egy toszkán blogról: Jul's Kitchen-ről érkezett.
- 3 tojás, fehérje és sárgája szétválasztva
- 90 gr étcsokoládé
- 3 ek. víz (+ cukrozatlan kakaópor díszítésnek)
Elkészítés
- A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk a három evőkanál víz hozzá adásával.
- A szétválasztott tojás sárgákat kicsit felverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tűzről lehúzott forró, folyékony csokihoz.
- A tojás fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
- A csokihoz keverjük, először csak egy kanállal, majd a többi is jöhet, minél óvatosabban, hogy ne verjük teljesen szét a habot.
- Kis poharakba szedjük, 4 felé a mousse-t és hűtőszekrénybe tesszük.
- Legalább 4 órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át hűtjük.
- Tálalás előtt vékonyan megszórhatjuk kakaó porral vagy kókusz pehellyel.
Jó étvágyat kívánunk!
Kedves Beastie! Van kedved játszani? A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
VálaszTörlésA részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
Ez, vmi fantasztikusan és egészségesen hangzik. Fel is vettem a csokiszuflé mellé :) Köszike :D
VálaszTörlésHm, köszi, szerintem ízleni fog Nektek :)
Törlés