Ugrás a fő tartalomra

Oh La La Csokoládé Mousse

Három összetevőből varázsolni jó dolog. Ez az édesség, amihez külön cukrot sem adunk hozzá, inkább hagyjuk az étcsokoládé ízét és a tojás habosságát érvényesülni. Ilyen lebutított marketing szövegek jutnak az eszembe, olyan régen írtam már ide a blogra..... ha valami jóra vágysz.... ha megéheztél..... lágy és krémes.... Glutén és laktóz mentesen. Miért is ne? Sweet Valentine :)

Vegyél csokit, vegyél tojás és szánj rá egy kis időt. Ez a Beastie's Bistro marketing üzenete. Még csiszolni, kell, hogy látszódjon a gyémánt. Viszont kipróbálni és kóstolni - ér! A recept egy toszkán blogról: Jul's Kitchen-ről érkezett. 


Hozzávalók 4 kis pohárhoz (kávé méret):

- 3 tojás, fehérje és sárgája szétválasztva
- 90 gr étcsokoládé
- 3 ek. víz (+ cukrozatlan kakaópor díszítésnek)

Elkészítés


  1. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk a három evőkanál víz hozzá adásával.
  2. A szétválasztott tojás sárgákat kicsit felverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tűzről lehúzott forró, folyékony csokihoz. 
  3. A tojás fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A csokihoz keverjük, először csak egy kanállal, majd a többi is jöhet, minél óvatosabban, hogy ne verjük teljesen szét a habot.
  5. Kis poharakba szedjük, 4 felé a mousse-t és hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Legalább 4 órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át hűtjük.
  7. Tálalás előtt vékonyan megszórhatjuk kakaó porral vagy kókusz pehellyel. 
Jó étvágyat kívánunk!


Megjegyzések

  1. Kedves Beastie! Van kedved játszani? A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés
  2. Ez, vmi fantasztikusan és egészségesen hangzik. Fel is vettem a csokiszuflé mellé :) Köszike :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke