A zöldségek vonzása továbbra is erős a blogon. Van olyan, hogy téli zöldség? Maximum a csicsóka, amit kb. eddig lehet felszedni. Azt is szeretjük, de ezt nagyon imádtuk. Krémes, lágyan fűszeres spenót, joghurt, hagymák. Reggelire, kenyérre keni, vagy mártogatni. A recept Brown Eyed Baker oldaláról, aki a sütikről híres. Eddig. Vegánosítás végett a majonéz tojás nélkül is sikerülhet.
Hozzávalók
- 450 gr (fagyasztott) spenót
- 100 ml majonéz (lehet tojás nélküli is)
- 3 tk reszelt parmesan sajt
- 2 ek apróra vágott hagyma
- 1 gerezd tört fokhagyma
- nagy csipet só
- nagy csipet frissen őrölt bors
- 180 gr görög joghurt
Elkészítés
- A fagyasztott spenótot serpenyőbe tesszük, s lassú tűzön felolvasztjuk. Kicsit főzzük, kevergetve, de csak addig, míg a nedvesség nagy része távozik. Ha mégsem, hát kinyomkodjuk.
- Nagy tálba tesszük, s hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, tört fokhagymát, parmesan sajtot, majonézt. Összekeverjük.
- Sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverjük a görög joghurtot is.
- Botmixer segítségével krémessé tesszük, leturmixoljuk.
- Csíkokra vágott házi kenyérből készült pirítóssal, répa gerezdekkel, cékla chipssel tálaljuk.
Koszi! En speciel imadom a spenotot :-) Udv
VálaszTörlésUI: mentve!
Köszi :) ezt is szeretni fogod :)
TörlésMáris kipróbálva, tortilla (és guacamole) mellé, parmezán hiányában fetával - állat jó, köszi :)
VálaszTörlésFuuu ez (is) nagyon jol hangzik !!! :D Jo 5let!
TörlésHey Piszke, a gyorsaság az egyik legfőbb erény :) egészségedre.
Törlés