Spenót Mártogatós Krém

A zöldségek vonzása továbbra is erős a blogon. Van olyan, hogy téli zöldség? Maximum a csicsóka, amit kb. eddig lehet felszedni. Azt is szeretjük, de ezt nagyon imádtuk. Krémes, lágyan fűszeres spenót, joghurt, hagymák. Reggelire, kenyérre keni, vagy mártogatni. A recept Brown Eyed Baker oldaláról, aki a sütikről híres. Eddig. Vegánosítás végett a majonéz tojás nélkül is sikerülhet. 


Hozzávalók

- 450 gr (fagyasztott) spenót
- 100 ml majonéz (lehet tojás nélküli is) 
- 3 tk reszelt parmesan sajt
- 2 ek apróra vágott hagyma
- 1 gerezd tört fokhagyma
- nagy csipet só
- nagy csipet frissen őrölt bors
- 180 gr görög joghurt

Elkészítés
  1. A fagyasztott spenótot serpenyőbe tesszük, s lassú tűzön felolvasztjuk. Kicsit főzzük, kevergetve, de csak addig, míg a nedvesség nagy része távozik. Ha mégsem, hát kinyomkodjuk.
  2. Nagy tálba tesszük, s hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, tört fokhagymát, parmesan sajtot, majonézt. Összekeverjük. 
  3. Sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverjük a görög joghurtot is. 
  4. Botmixer segítségével krémessé tesszük, leturmixoljuk. 
  5. Csíkokra vágott házi kenyérből készült pirítóssal, répa gerezdekkel, cékla chipssel tálaljuk.
Kenyérre kenve kitűnő reggeli kence, nasi, ha valamit ennél tévézés közben. De inkább ne tévézz :)



Megjegyzések

  1. Koszi! En speciel imadom a spenotot :-) Udv

    UI: mentve!

    VálaszTörlés
  2. Máris kipróbálva, tortilla (és guacamole) mellé, parmezán hiányában fetával - állat jó, köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fuuu ez (is) nagyon jol hangzik !!! :D Jo 5let!

      Törlés
    2. Hey Piszke, a gyorsaság az egyik legfőbb erény :) egészségedre.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések