Ugrás a fő tartalomra

Spenót Mártogatós Krém

A zöldségek vonzása továbbra is erős a blogon. Van olyan, hogy téli zöldség? Maximum a csicsóka, amit kb. eddig lehet felszedni. Azt is szeretjük, de ezt nagyon imádtuk. Krémes, lágyan fűszeres spenót, joghurt, hagymák. Reggelire, kenyérre keni, vagy mártogatni. A recept Brown Eyed Baker oldaláról, aki a sütikről híres. Eddig. Vegánosítás végett a majonéz tojás nélkül is sikerülhet. 


Hozzávalók

- 450 gr (fagyasztott) spenót
- 100 ml majonéz (lehet tojás nélküli is) 
- 3 tk reszelt parmesan sajt
- 2 ek apróra vágott hagyma
- 1 gerezd tört fokhagyma
- nagy csipet só
- nagy csipet frissen őrölt bors
- 180 gr görög joghurt

Elkészítés
  1. A fagyasztott spenótot serpenyőbe tesszük, s lassú tűzön felolvasztjuk. Kicsit főzzük, kevergetve, de csak addig, míg a nedvesség nagy része távozik. Ha mégsem, hát kinyomkodjuk.
  2. Nagy tálba tesszük, s hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, tört fokhagymát, parmesan sajtot, majonézt. Összekeverjük. 
  3. Sóval, borssal fűszerezzük. Belekeverjük a görög joghurtot is. 
  4. Botmixer segítségével krémessé tesszük, leturmixoljuk. 
  5. Csíkokra vágott házi kenyérből készült pirítóssal, répa gerezdekkel, cékla chipssel tálaljuk.
Kenyérre kenve kitűnő reggeli kence, nasi, ha valamit ennél tévézés közben. De inkább ne tévézz :)



Megjegyzések

  1. Koszi! En speciel imadom a spenotot :-) Udv

    UI: mentve!

    VálaszTörlés
  2. Máris kipróbálva, tortilla (és guacamole) mellé, parmezán hiányában fetával - állat jó, köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fuuu ez (is) nagyon jol hangzik !!! :D Jo 5let!

      Törlés
    2. Hey Piszke, a gyorsaság az egyik legfőbb erény :) egészségedre.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke