Ugrás a fő tartalomra

Házi Csokoládé Puding

Tudatos vásárlóként az élelmiszer címkék olvasása gyakori, de nem túl szórakoztató foglalatosság. A kész ételek nagy részének címkéjének van legalább 3 olyan összetevő, amit "ez meg miért kell" kérdéssel illethetnék. Nem illetem, visszateszem. Helye és értelme lehet ezeknek a pót és mű anyagoknak a szállítás, tartósság, állag stb. szempontjából, ám mégsem tetszik. A puding is egyike az ilyen termékeknek. Eddig. Van házi, ami finom, mondható ellenőrzött, mivel a fenti cuccokhoz nem férek hozzá. Kóstoljátok meg, egyszerűen finom, Brown Eyed Baker oldaláról


Hozzávalók 6 pohárra

- 960 ml zsíros tej
- 150 gr barna cukor
- 120 gr 50 %-os étcsokoládé, finomra vágva
- 2 csipet só
- 6 ek kukorica keményítő
- 2 tk vanília kivonat

Elkészítés
  1. Egy közepes serpenyőbe töltünk a tej 3/4-ét (900 ml), a cukrot, apróra vágott csokoládét és a sót. Közepes lángos főzni kezdjük. Kevergetjük, egészen addig, míg a csokoládé teljesen el nem olvad benne. 15 perc. 
  2. A megmaradt 60 ml tejet és a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a serpenyő tartalmához és elkeverjük. Gyakran kevergetve főzzük tovább, ugyanis elkezd sűrűsödni. Forraljuk, majd lecsökkentve a főzés hőfokát, még egy percig a tűzhelyen hagyjuk. Kevergetjük.
  3. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília kivonatot. Tiszta tálkákba, poharakba töltjük. Lefedjük a tetejét fólia darabkákkal, megakadályozva ezzel a felszín "bőrösödését". Hűtőbe tesszük, legalább 4 órára. 
  4. Türelem, türelem.
  5. Kivesszük, díszítjük tejszínhabbal, eperrel és jól megesszük. Címkét nem nézegetünk, mert nincs rajta, az összetevőket pedig fent találjátok. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke