Házi Csokoládé Puding

Tudatos vásárlóként az élelmiszer címkék olvasása gyakori, de nem túl szórakoztató foglalatosság. A kész ételek nagy részének címkéjének van legalább 3 olyan összetevő, amit "ez meg miért kell" kérdéssel illethetnék. Nem illetem, visszateszem. Helye és értelme lehet ezeknek a pót és mű anyagoknak a szállítás, tartósság, állag stb. szempontjából, ám mégsem tetszik. A puding is egyike az ilyen termékeknek. Eddig. Van házi, ami finom, mondható ellenőrzött, mivel a fenti cuccokhoz nem férek hozzá. Kóstoljátok meg, egyszerűen finom, Brown Eyed Baker oldaláról


Hozzávalók 6 pohárra

- 960 ml zsíros tej
- 150 gr barna cukor
- 120 gr 50 %-os étcsokoládé, finomra vágva
- 2 csipet só
- 6 ek kukorica keményítő
- 2 tk vanília kivonat

Elkészítés
  1. Egy közepes serpenyőbe töltünk a tej 3/4-ét (900 ml), a cukrot, apróra vágott csokoládét és a sót. Közepes lángos főzni kezdjük. Kevergetjük, egészen addig, míg a csokoládé teljesen el nem olvad benne. 15 perc. 
  2. A megmaradt 60 ml tejet és a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a serpenyő tartalmához és elkeverjük. Gyakran kevergetve főzzük tovább, ugyanis elkezd sűrűsödni. Forraljuk, majd lecsökkentve a főzés hőfokát, még egy percig a tűzhelyen hagyjuk. Kevergetjük.
  3. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília kivonatot. Tiszta tálkákba, poharakba töltjük. Lefedjük a tetejét fólia darabkákkal, megakadályozva ezzel a felszín "bőrösödését". Hűtőbe tesszük, legalább 4 órára. 
  4. Türelem, türelem.
  5. Kivesszük, díszítjük tejszínhabbal, eperrel és jól megesszük. Címkét nem nézegetünk, mert nincs rajta, az összetevőket pedig fent találjátok. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések