Van olyan, hogy téli fagyi. Akkor van olyan, hogy téli lángos. Ami nem a strandon van, hanem saját, fűtött kis konyhánkat borítjuk be enyhe, delejező olajszagba :) Ez a lángos kárpótol. Ez a lángos hamar megvan. Működik kevés olajban is a sütés. Vacsorára ajánlom. Mert utána kis bor/sör segíti az emésztést. Meg a fokhagyma, ugye. Amit másnap is megérez a főnök, amikor közel hajolsz. A receptet Chez Sandrának köszönöm, első lángosunk, a család nagy örömére. Gyors és finom. Teljes kiőrlésű liszttel.
Hozzávalók:
- 1 doboz - 450 ml joghurt
- 300 gr fehér liszt
- 200 gr teljes kiőrlésű liszt
- 100 gr burgonya
- 10 gr friss élesztő
- só
- olaj a sütéshez
- sajt, tejföl, fokhagyma
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Megfelelő méretű tálba öntjük a lisztet, joghurtot, élesztőt és sót ízlés szerint. Hozzáadjuk a főtt krumplit. Néha a krumpliról nem öntöm le teljesen a vizet, s abban töröm még apróbbra, s adom a tésztához.
- Meleg helyen, letakarva, fél óráig állni hagyjuk. Reméljük megkel.
- Lisztezett deszkán a kelesztést követően átgyúrjuk és 5 mm vastagra nyújtjuk.
- Fánk szaggató híján nagyobb bögrével kiszúrjuk a korongokat. Ezeket kézzel vagy nyújtó fával még egy kicsit nyújtjuk.
- Forró olajban, mindkét oldalát, alaposan megsütjük. Ne lepődjünk meg, az első oldal sütés közben hajlamos jól felpúposodni, felfúvódni. A lángos fordítását követően egy kicsit segíthetünk neki visszatérni az olajhoz.
- Tejföllel, reszelt sajttal, tört, olajjal elkevert fokhagymával tálaljuk.
- A fenti mennyiségből, ha kicsi, mini lángosokat sütünk, simán kijön akár tíz darab is. Frissen az igazi, de lett már belőle másnapi munkahelyi ebéd is. Ohne fokhagyma.
Annyira de annyira szeretnék enni egyet vagy kettôt!
VálaszTörlésEs nincs kifogás itt recept, köszi :-)
Hey Puma, örülök, hogy tetszik..... csak javasolom,
Törlésaz ízek és illatok úgysem hagynak majd sokáig nyugalmat Neked..... meg kell sütnöd :)
Elmentve! :-)
Törlés