Ugrás a fő tartalomra

Teszt üzem - kajarendelés

update: A "foodpanda közös úton folytatja a NetPincérrel
Így még több éttermet és konyhát, még nagyobb kínálatot,és szolgáltatást nyújtuk Neked!"  - ez itt reklám helyett :)

Szeretek főzni. Végül is ennek a lenyomata a blog, ugye? Szeretek étterembe is enni, ha megengedhetjük magunknak. Alkalom, lehetőség és költségkeret rendelkezésre áll. És van a harmadik, ami a legritkább: étel házhoz szállítás - megrendelés. Amikor az étterem jön házhoz. Ha kíváncsi az ember, s nem "együgyű" (félreértés ne essék, politikailag korrekt a kifejezés) - tehát csak egy helyről, egy félét hardcore, akkor a kíváncsiság, a változatosság, a kínálat egy helyre összegyűjtve akár még izgalmas is lehet. Persze, ha olyan helyen lakik az ember. Mondjuk Budapesten. Ott működik.


foodpanda - oldalon (esetleg okostelefon és applikáció) körülnéz az ember. És ha kedve úgy hozza, meg ha éhes, meg fáradt és nem konyhatündér, csak olvassa, de nem műveli a konyhatudományt, vagy simán kíváncsi, akkor hát rendel. Nem ördöngösség, egyszerűen kipróbálhatja. A Foodpanda az elérhető kínálatot foglalja össze, közvetít az éhes ügyfél és az étterem között. A megrendelésről visszaigazoló sms-t küld az étterem nevében, illetve e-mailt. Az éttermeket, az elérhető kínálatot úgy lehet lekérdezni, ha a lakcím (irányítószám és utcaház szám) beírását követően mutatja, hogy ki vállalja az adott címre a szállítást. Ebből következik, hogy az ember fia/lánya lakhat kevésbé frekventált helyen, ahová már annyira sokan nem szállítanak ki.  Az oldal nonstop működik, viszont ha túl korán, túl későn rendelünk, megkaphatjuk a következő üzenetet: Az étteremből csak a Foodpanda nyitva tartása alatt lehet rendelni. Azaz, hiába nyit ki az étterem 10-kor, logikus okokból kifolyólag, (az első rendelés a nyitást követő kb. 60. percben szállítható ki legkorábban), ezért rendelést 11-kor tudunk leadni. Sajnos, az internetes, elektronikus fizetési lehetőség még nem működik. Több helyen ki van írva, mint lehetőség : PayPal, de amikor fizetési lehetőség kiválasztása történik a  rendelés jóváhagyásakor, akkor már csak készpénz vagy egyéb a lehetőség. Ezen jó lenne javítani, ez a jövő. A rendelés véglegesítése előtt regisztrálni kell, hogy valóban kér enni az ember. A többi aztán már megy egyszerűen. 

Mi két helyszíni szállítást próbáltunk ki, mind a kettő Budapest, de más-más kerület: Budapesti találat.

Családi ebéd: A Tésztás - valamiért környékünk erős az olasz kajában. Meg a japánban, de ez lehet üzlet politika is, hogy ők szállítanak feltétlenül sokfelé. Tehát pizzában válogatósak vagyunk, vagy saját vagy csak egy helyről. Lásd fent, hardcore ügyfél. Lett kétféle leves, spenótos, ricottás gnocchi, Rotolino di Tonno azaz tonhalas pizzatekercsek. 


Az igazoló sms-s tanúsága szerint 61 perc, ami élőben, szombat délben - 45 perc volt. Futár rendben, étel meleg, gnocchi és rotolino kiválló, ha ügyes vagyok, bekerül a blog repertoárba is. 

Munka ebéd: BarExpress - véletlenül ez is olasz. Csütörtök. Piadina (ilyen van a blogon is)  -Emiglia- Romagnai lepény és Panna Cotta desszert. Itt előjött a rendelj későbbre, mert még nem szállítunk üzenet. Úgy is tettem, bejelöltem, hogy 12:30. Visszaigazoló sms jött, hogy 60 perc múlva jön az ebéd. De én 95 percre kértem. Jaj, most mi lesz. Egy telefonszám - a foodpandáé - hívható fel ilyen esetben - ők rendezik le a dolgot az étteremmel. Felhívtam. Lerendezték. Így kell lennie, bár ha a megrendelésben átment volna a határidő, telefonálni sem kellett volna. 


A szolgáltatás, mármint a Foodpandáé megfelelő volt. A gyerek betegségek (internetes fizetés, időpontra rendelés, okos telefon applikációban fizetési feltétel választást nem találtam) kinőhetőek, s ha még több partner kerül be a domináns olasz-japán vonal mellé még jobb lesz nekünk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke