Most egy elindult a Tour de France, stílusosan egy tekerős recept került elő. Lehet bringázás közben is enni, nincs benne semmiféle tiltott szer, cukorban sem gazdag, viszont házi lekvárral igen finom. A KRESZ nem tiltja, mert még nem ismeri. A recept a Mennonite Girls Can Cook nagyszerű oldalról van, kicsit alakítva.
- 300 gr finom, áttört túró
- 250 gr finom liszt
- 100 gr puha vaj
- csipet só (opcionális)
Elkészítés
Az eredeti recepthez képest kicsit egyszerűsített változat következik most. A túrót, ha nagyon szemcsés - jó magyar túró - áttörjük, minél homogénebb legyen.
Hozzákeverjük a lisztet és a vajat is. Ízlés szerint kicsi só is kerülhet bele. Alaposan összegyúrjuk. 4 gombócot formázunk belőle. Ha nem nagyon ragacsos, tovább is folytathatjuk a tekerést. Ha túl lágy (túró függvénye is), akkor be a hűtőbe max. egy órára.
Kivesszük a hűtőből, a gombócokat egyesével (lisztezett felületen) kb. 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Fogunk egy pizzavágót vagy egy éles kést. És mindegyik korongot nyolc felé vágjuk. A szeleteket pedig óvatosan feltekerjük. A szélesebb vége felől indulva a hegyes felé. TEKERÉS.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kerülnek. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, ami nálunk legtöbbször légkeveréses, villanyos. 20-30 percen keresztül sütjük a kis tekert jószágokat. Aztán kivesszük és lehetőségünk van egyfajta cukormázat rájuk tenni azon melegében. De jobb nélküle. Friss lekvárral, mártogatva kakaóba, bárhogy.
Jó kis egyszerű süti. Díjaznám.
VálaszTörlésKöszi Édeskonyha, valóban a megkapó egyszerűség a recept fő összetevője. Köszi a díjazást is.
Törlés