Sajtos Brokkoli Krémleves

 Sajtos Brokkoli Krémleves


Ez egy szörnyen fotózhatatlan leves, amit nagyon sajnálok, ugyanis a képpel ellentétben nagyon finom, csupa sajt és lágy simogatás lett ez a leveske. Minden családtagom ette, repetázott is belőle. Ez nagyszerű könyvben találtam a receptre : Soup of the day - 365 recipes for every day of the Year - mind leves. Sajnos, ennek a levesnek az illusztrációja hiányzik, így igazából lelki szemeitekkel kell elképzelni, hogy milyen jót ettünk. És a brokkoli kitűnő zsírégető. Nem mintha ez lenne a fő szempont. Simán csak szeretjük. 

Hozzávalók:
  • 2 ek sótlan vaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva, kockázva
  • 45 gr liszt
  • 1,25 l zöldség alap leves (házi vegetából hamar elkészül
  • 750 gr brokkoli (fagyasztott volt épp)
  • 1/2 tk  kakukkfű (frissből több)
  • 1 ek friss citrom lé
  • 500 ml tej
  • 250 gr reszelt sajt (Eidami - valami füstölt még jobb lenne)
  • só, bors
source: http://www.fatonthemove.com/wp-content/uploads/2012/10/broccoli.jpg

Elkészítés:
  1. Kevés vízen, fedő alatt, közepes lángon, a brokkolit - megpároljuk - puhára.
  2. Egy vastag aljú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd mehet rá az apróra vágott hagyma.
  3. Kb. 8 perc alatt közepes lángon, lágy aranybarnára pároljuk a hagymát. Megszórjuk liszttel.
  4. Elkeverjük s további 1 percig főzzük. Ezt követően mehet hozzá a többi hozzávaló:
  5. az alap levest, a brokkolit, kakukkfüvet, citromlevet és felforraljuk.
  6. Levesszük a láng erősségét, lefedjük és puhára pároljuk benne a brokkolit. Kb. 20 perc alatt kész.
  7. Lehúzzuk a tűzről s kicsit hagyjuk hűlni.
  8. Mixerben vagy botmixerrel pürésítjük a levesünket. Mehet vissza a seprenyőbe/fazékba. 
  9. Hozzátöltjük a tejet és alacsony hőfokon felforraljuk.
  10. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, alaposan elkeverjük.
  11. Sóval, borssal ízesítjük.
  12. Tányérba szedve tálaljuk s természetesen megszórjuk a maradék sajttal. Az az igazi meglepi a végére!
Jó étvágyat Kedves Olvasóink :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések