Kenyérre: Ízes-füstös répakrém

Pár hete vendégeink voltak, ami nagy szó és ritkaság. Két srác Brazíliából és egy magyar. A nemek aránya így egészen kiegyenlített lett, az otthoni alap négy lány mellett. Őket kínáltuk az alábbi finomsággal. Azóta is, rendszeresen készítjük, mert nagyon finom. Az összetevők egyszerűsége, az ízek nagyszerűsége, a krém textúrája, bla, bla, bla. Készítsétek el Ti is, mert nagyon jó. Kb ennyi. Az első benyomás pedig innen.

Hozzávalók (arányosan növelhetőek a mennyiségek) 
- 15 dkg füstölt sajt 
- 15 dkg sárgarépa
- 1 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés

A répát megtisztítjuk. Sajtreszelőn lereszeljük. 

A sajtot úgyszintén. 

A fokhagymát megtisztítjuk. Lereszeljük.

Hozzáadjuk a tejfölt, majonézt.

Sót, borsot.

Alaposan összekeverjük.

Kenyérre kenjük és este esszük. Mert a fokhagyma. Vagy a fogmosás. 

Figyelmeztetés! A krém, ebben a formában nagyon eteti magát, mondhatni függőséget okozhat. De tudjunk magunknak megálljt parancsolni, mert a legfőbb erény a mértékletesség. Élvezzük az ízeket, lakjunk jól az illatokkal. 







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések