Hozzávalók (4 személyre):
- 1,2 kg paradicsom
- 4 db nagy kápia paprika
- 1 db közepes cukkini
- 1 fej lila sonkahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom levél
- őrölt oregano
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
- A paradicsomokat keresztbe a felületükön éles késsel bevágjuk, lobogó vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat. Negyedekre vágjuk.
- A cukkinit alaposan megmossuk, s kockára vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk.
- A fokhagyma gerezdek maradnak a héjukban.
- A kápia paprikákat megmossuk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy megfelelő nagyságú tepsit, s az összes zöldséget, tetszőleges sorrendben, egymás mellé rendezzük.
- Olívaolajjal meglocsoljuk, megszórjuk apróra vágott, friss bazsalikom levelekkel, oreganóval, sóval, borssal.
- Előmelegített, 200 C-o, légkeveréses sütőben, 20 percen keresztül sütjük. Majd grill fokozatra (sajnos csak elektromos sütő esetén) kapcsoljuk és 15-20 percet grillezzük.
- Kivesszük a sütőből, s egy kicsit hűlni hagyjuk. A sült fokhagymákat kivesszük a héjukból, finom, krémes, illatos a végeredmény. A sült paprikák héját lehúzzuk, csumájukat, magjukat kiszedjük.
- Az összes grillezett hozzávalót mixerbe, turmixba téve, két perc alatt krémes állagot hozunk létre.
Langyosan, friss kenyérrel kanalazta az egész család, kivételesen az összes lánynak ízlett.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése