Grillezett paradicsomleves


Hozzávalók (4 személyre):
- 1,2 kg paradicsom
- 4 db nagy kápia paprika
- 1 db közepes cukkini
- 1 fej lila sonkahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom levél
- őrölt oregano
- só, bors
- olívaolaj

Elkészítés
  1. A paradicsomokat keresztbe a felületükön éles késsel bevágjuk, lobogó vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat. Negyedekre vágjuk.
  2. A cukkinit alaposan megmossuk, s kockára vágjuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk.
  4. A fokhagyma gerezdek maradnak a héjukban.
  5. A kápia paprikákat megmossuk.
  6. Sütőpapírral kibélelünk egy megfelelő nagyságú tepsit, s az összes zöldséget, tetszőleges sorrendben, egymás mellé rendezzük.
  7. Olívaolajjal meglocsoljuk, megszórjuk apróra vágott, friss bazsalikom levelekkel, oreganóval, sóval, borssal.
  8. Előmelegített, 200 C-o, légkeveréses sütőben, 20 percen keresztül sütjük. Majd grill fokozatra (sajnos csak elektromos sütő esetén) kapcsoljuk és 15-20 percet grillezzük.
  9. Kivesszük a sütőből, s egy kicsit hűlni hagyjuk. A sült fokhagymákat kivesszük a héjukból, finom, krémes, illatos a végeredmény. A sült paprikák héját lehúzzuk, csumájukat, magjukat kiszedjük. 
  10. Az összes grillezett hozzávalót mixerbe, turmixba téve, két perc alatt krémes állagot hozunk létre. 
Langyosan, friss kenyérrel kanalazta az egész család, kivételesen az összes lánynak ízlett. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések