Ugrás a fő tartalomra

Fűszeres Répa Szuflé

Egy répából készíthető, kellemesen édes desszert. A szuflé szó magyarul kb. felfújtat jelent. Van ehhez egy másik, ismerős szó, a szufla. Csak az nem hangzik olyan elegánsan. Mai finomságunknál, viszont, ha nem ismerjük az összetevőket, semmi kifogásunk nem lehet ellenük. Mert a végeredmény számít. A krémes, finoman fűszeres, kis adagokban mért lágy répaság :)
Hozzávalók: fél kg répa, 12 dkg puha vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília, csipet só, fahéj és gyömbér ízlés szerint, vaj a formákhoz
Elkészítés
  1. A répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, s enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. Késes mixerbe tesszük a a vajat, cukrot és tojásokat. Összekeverjük. 
  3. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vaníliát és ízlés szerint a fűszereket. Összekeverjük.
  4. A főtt répát leszűrjük, megtörölgetjük a nedvességtől és hozzáadjuk a krémhez. Turmixoljuk.
  5. Kivajazott formákba (4 db) öntjük a krémet. Egy tepsibe kis vizet öntünk, abba állítjuk bele a formákat. 
  6. Előmelegített sütőben, 170 C-on, 45 percig sütjük. 
  7. Hamar lefotózzuk, mert könnyen elveszíti a szép felfújtságát. 
  8. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő desszert, kísérője a hagyományos ebédnek. 
  9. Meglepetés a kóstolók arcán, büszkeség a szívben :)
Forrás/ source: Carott Soufflé by Lizzy - thank you for the inspiraton!

Megjegyzések

  1. Finom lehet! A répát nem, de a répatortát szeretem, úgyhogy ezt is ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  2. Merem erősen ajánlani, szerintem jobb, mint a répa torta, mert annyira krémes és lágy :) Igazi desszert!

    VálaszTörlés
  3. Izgalmas, szívesen megkóstolnám

    VálaszTörlés
  4. Na úgyis szuflé receptekre vadászok :) Kösziiii :D

    VálaszTörlés
  5. Tessék, csak tessék, nem fognak csalódni, hölgyeim :) Kápráztassák el vele uraikat. Is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke