Egy répából készíthető, kellemesen édes desszert. A szuflé szó magyarul kb. felfújtat jelent. Van ehhez egy másik, ismerős szó, a szufla. Csak az nem hangzik olyan elegánsan. Mai finomságunknál, viszont, ha nem ismerjük az összetevőket, semmi kifogásunk nem lehet ellenük. Mert a végeredmény számít. A krémes, finoman fűszeres, kis adagokban mért lágy répaság :)
Hozzávalók: fél kg répa, 12 dkg puha vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília, csipet só, fahéj és gyömbér ízlés szerint, vaj a formákhoz
Elkészítés
- A répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, s enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Késes mixerbe tesszük a a vajat, cukrot és tojásokat. Összekeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vaníliát és ízlés szerint a fűszereket. Összekeverjük.
- A főtt répát leszűrjük, megtörölgetjük a nedvességtől és hozzáadjuk a krémhez. Turmixoljuk.
- Kivajazott formákba (4 db) öntjük a krémet. Egy tepsibe kis vizet öntünk, abba állítjuk bele a formákat.
- Előmelegített sütőben, 170 C-on, 45 percig sütjük.
- Hamar lefotózzuk, mert könnyen elveszíti a szép felfújtságát.
- Hidegen, melegen egyaránt kitűnő desszert, kísérője a hagyományos ebédnek.
- Meglepetés a kóstolók arcán, büszkeség a szívben :)
Forrás/ source: Carott Soufflé by Lizzy - thank you for the inspiraton!
Finom lehet! A répát nem, de a répatortát szeretem, úgyhogy ezt is ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésMerem erősen ajánlani, szerintem jobb, mint a répa torta, mert annyira krémes és lágy :) Igazi desszert!
VálaszTörlésIzgalmas, szívesen megkóstolnám
VálaszTörlésNa úgyis szuflé receptekre vadászok :) Kösziiii :D
VálaszTörlésTessék, csak tessék, nem fognak csalódni, hölgyeim :) Kápráztassák el vele uraikat. Is.
VálaszTörlés