Ugrás a fő tartalomra

Sült Sajtos Cukkini Hasáb

Este néha elmegy a kedvem a főzőcskézéstől, ami reggelre sem jön meg. Viszont a hideg szendvics, joghurt kombó se nem nyerő, sokszor egymás után. Cukkini mostanság mindig van otthon, kihívás az újabb receptek kipróbálása. Ez belefért a reggeli 40 perces készülődésbe, s nagyon finom lett. Kívül ropogós, belül puha, omlós. Frissen még jobb. Rögtön megenni. Hmmmm.....
Hozzávalók:
- 2 kisebb cukkini
- 3 ek liszt
- 2 tojás
- só, bors
- 3 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg reszelt (füstölt) sajt
- 3 ek olíva olaj
Elkészítés
A cukkinikat megmossuk, végeiket levágjuk és hosszába, 4 felé vágjuk őket. Készen vannak a kis hasábok. Óvatosan megsózzuk, megborsozzuk a kis hasábokat. Közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit ecset segítségével kikenünk olajjal. A hasábokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végezetül zsemlemorzsával összekevert reszelt sajtba forgatjuk meg. Elhelyezzük egymás mellé a sütőpapírra a sajtos hasábokat. Olajjal óvatosan megkenjük a felületüket. Egyszerűbb egy spray segítségével lefújni őket. Éppen csak csillogjanak kicsit. Tehát a sütőpapír ki van olajozva és a hasábok felületére is került kicsi.Előmelegített (200C) sütőben arany barnára, ropogósra sütjük, ami kb. fél óra alatt meg is van. Fél időben, egyszer megfordítjuk a hasábokat.
Én friss paradicsommal ettem, de könnyű körettel (rizs, párolt zöldség) is nagyon finom. Sőt, tejfölös dippel az igazi :)

Megjegyzések

  1. Tényleg egyszerű ez a recept :)) Nekem való!

    VálaszTörlés
  2. Yee! Neked is való, úgy bizony :) valószínű padlizsánnal is menne, bár más a nedvesség tartalma.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a cukkinit, és nagyon örülök ennek a pár receptnek! :) Köszi!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke