Ugrás a fő tartalomra

Gyors Frittata Paradicsommal, Fetával

Frittata - olasz étel, alapmű, az omlett ősének tartják. Ezt persze csak most tudom, hogy már megettem és ízlett is. Ennek a receptnek nem tudtam ellenállni, így reggel hamar - hamar el is készítettem. Félbe vágtam, mehet a bringázz a munkába hátadon a kajáddal. Másik felét Timi kapta itthon - kicsit sósnak találta és a szétrobbanó paradicsom vicces volt. Könnyű, kezdőknek is sikerül recept. Nincs benne hús, ne szomorkodjanak az érintettek, éppen hiányában könnyű és laktató. A tojáshéjat is kihagytam belőle. 
Hozzávalók:
- 8 egész tojás
- 2 ek tej
- friss kapor, aprítva
- friss petrezselyem, aprítva
- vaj vagy olaj a formához
- 60 gr feta sajt
- 14 db koktél paradicsom
- fokhagyma granulátum
- só, bors
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Megfelelő sütő formát, jénait, serpenyőt kivajazunk vagy vékonyan kiolajozunk.  Egy tálba ütjük a 8 tojást. Hozzáadjuk a tejet, só, borsot. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a frissen aprított zöld fűszereket (kapor, petrezselyem), átkeverjük.  Beleöntjük a sütő formába. Egyenként bele tesszük a megmosott, napon szárított koktél paradicsomokat, majd köréjük a feta darabkákat. Nem baj ha kilógnak a tojásból. Betesszük a sütőbe, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróba -jó -  azaz ha a közepén már nem ragad a beleszúrt tű/villa. Nekem a széle nagyon felfújódott és jobban megpirult, mint a közepe. E felfújt állapot két percig tartott, ahogy hűlt a frittata, úgy eresztett le :( . 5 perc elteltével szeletelhető. Ennek ellenére finom, keresztmetszetét tekintve mutatós és egészséges étel született. Házi kenyérrel, könnyű ebéd/reggeli/ vacsora. Elbírta az újra melegítést is.

Forrás: For the Love of Cooking

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke