Gyors Frittata Paradicsommal, Fetával

Frittata - olasz étel, alapmű, az omlett ősének tartják. Ezt persze csak most tudom, hogy már megettem és ízlett is. Ennek a receptnek nem tudtam ellenállni, így reggel hamar - hamar el is készítettem. Félbe vágtam, mehet a bringázz a munkába hátadon a kajáddal. Másik felét Timi kapta itthon - kicsit sósnak találta és a szétrobbanó paradicsom vicces volt. Könnyű, kezdőknek is sikerül recept. Nincs benne hús, ne szomorkodjanak az érintettek, éppen hiányában könnyű és laktató. A tojáshéjat is kihagytam belőle. 
Hozzávalók:
- 8 egész tojás
- 2 ek tej
- friss kapor, aprítva
- friss petrezselyem, aprítva
- vaj vagy olaj a formához
- 60 gr feta sajt
- 14 db koktél paradicsom
- fokhagyma granulátum
- só, bors
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Megfelelő sütő formát, jénait, serpenyőt kivajazunk vagy vékonyan kiolajozunk.  Egy tálba ütjük a 8 tojást. Hozzáadjuk a tejet, só, borsot. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a frissen aprított zöld fűszereket (kapor, petrezselyem), átkeverjük.  Beleöntjük a sütő formába. Egyenként bele tesszük a megmosott, napon szárított koktél paradicsomokat, majd köréjük a feta darabkákat. Nem baj ha kilógnak a tojásból. Betesszük a sütőbe, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróba -jó -  azaz ha a közepén már nem ragad a beleszúrt tű/villa. Nekem a széle nagyon felfújódott és jobban megpirult, mint a közepe. E felfújt állapot két percig tartott, ahogy hűlt a frittata, úgy eresztett le :( . 5 perc elteltével szeletelhető. Ennek ellenére finom, keresztmetszetét tekintve mutatós és egészséges étel született. Házi kenyérrel, könnyű ebéd/reggeli/ vacsora. Elbírta az újra melegítést is.

Forrás: For the Love of Cooking

Megjegyzések

  1. Ez tök jó! Vittem,köszi. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen! Könnyen variálható, fogok még ilyet enni :)

    VálaszTörlés
  3. Én is viszem, mutatós és finom, gyors reggeli!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések