Ugrás a fő tartalomra

Könnyű, nyári vacsora

Egy olyan pofon egyszerű és élvezettel készíthető/fogyasztható ételt találtam, ami illik a rólam alakulgató képbe. Illetve a családom is örömmel fogyasztja. Szó szerint könnyű, hamar elkészül, olcsó, gyors, fokozhatatlan. Az alap ötlet nem újdonság, szánom bánom, de a fő ihletadó receptet, ami majdnem olyan mint ez, amit kis nyomozással meg is találtam a nagyszerű Mézes finomságok blogon. Köszönöm. 
a lányoknak cukkini és hagyma nélkül
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (nálam épp fagyasztott)
- 1 kisebb cukkini
- 1 kis fej hagyma
- 125 gr mozzarella sajt
- 8-10 koktél paradicsom
- 2 nagyobb paradicsom
- 1/2 kápia paprika
- parmezán sajt
- só, bors, bazsalikom, oregano
szív alakú mozzarellák a lányoknak

Elkészítés
A leveles tésztát, ha nem friss, azaz fagyasztott, kiolvasztjuk. Ez hamar megvan. A sütőlap vagy tepsi méretére nyújtjuk s ráhelyezzük a sütő felületre. Hogy később már ne kelljen mozgatni. A széleit kicsit felhajtjuk. A cukkinit karikára vágjuk, a nagyobb paradicsomokat úgyszintén. A koktél paradicsomok mivel kicsik, csak félbe. A hagymát úgyszintén megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk. 
A kápia paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A mozzarella sajtot kisebb darabokat vágjuk. A második képen aki jól figyel, észreveheti, hogy szív alakú mozzarella darabkákat vágtam ki :). Tetszés szerint megpakoljuk a tészta darabokat cukkini karikákkal, paradicsommal, kápia darabokkal, fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott hagymával, majd a tetejére a mozzarella és parmezán kerül. Előmelegített sütőben 25 perc alatt, közepes lángon, szép barnára sütjük. 
málnás cider-ral nagyon finom
mindenképpen frissen fogyasztandó

Megjegyzések

  1. Tényleg hamar elkészülő és finom vacsorát készítettél!A leveles tészta egy áldás, bármikor kéznél van és elég jó minőségekben lehet kapni...

    VálaszTörlés
  2. Teljesen jó. Van is itthon leveles tésztám és cukkinim is. A paradicsom meg kint érik a kertben. Ez valami égi jel lehet... ;DDD

    VálaszTörlés
  3. Na ilyen nálam is kerülni fog az asztalra! :)

    VálaszTörlés
  4. A valódi és jó dolgokat rögtön tovább kell adni. Köszi Mézigörl! Ha valódi leveles tésztát készítettem volna hozzá, még ma sem készült volna el a vacsora :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom, szeretem az ilyen vacsikat

    VálaszTörlés
  6. Frissen fogyasztva nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  7. Köszi - Igen, ez a 30 perc alatt friss és könnyű kategória győztesen, szabadon variálható és benne van minden gyerek "kedvence" a cukkini :)

    VálaszTörlés
  8. Ez akár kemencében is megállja a helyét :) Legközelebb ilyen lángost sütünk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke