Ugrás a fő tartalomra

Krumplis pite fasírt

Szombaton, piac után a meglévő alapanyagok felhasználásával. Inspiráció Krisztina konyhájából, megvalósítás kicsit másképp. A piteforma nagyon hívogat, mostanában szinte minden sütést abba végzek. Az előző, sajtos brokkoli torta, a rösti muffin és a medvehagymás cukkinifasírt édes hármasából származik az alábbi . Egytál étel helyett legyen inkább piteétel. Egyétek / vegyétek. Nem tudom, hogyan bírtam eddig piteforma nélkül. 
éhes zsiráf gömbölyű pitével
Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 15 dkg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • só, bors, bazsalikom
  • 125 gr mozzarella sajt
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 tojás
  • 3 tojás fehérje (elhagyható, takarékos felhasználóként a maradékot is bele) 
  • parmezán sajt a tetejére
  • vaj a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a vajra
a zsiráf most lesben áll
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és a  fűszerekkel együtt elkezdjük össze sütni, párolni. Ha már majdnem kész van, hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit is. Úgy mondja a szakirodalom, hogy zsírjára sütjük. Na, úgy. Közben, 5 literes edényben vizet forralunk sóval, majd ebbe beletesszük az egy kg krumplit és puhára főzzük. Szeretem a krumplit, mert elég jól megállapítható, hogy mikor készült el. Megszúrom. Érzem. Megpucolom. Lereszelem. 
az ott a mozzarella
A reszelt krumplit és a cukkinis húsit összekeverem. Hozzáadom az alaposan felvert 2 tojás és három tojás fehérjét és a felkockázott mozzarellát. Ezt mind összekeverem. A piteformát kivajazom, meghintem zsemlemorzsával. Bele a keveréket és a tetejére még jöhet parmezán sajt szórás. A sütőben szép barnára, ropogósra sütöm.Aztán nem árulom el a lányoknak, hogy cukkinis is van benne. Azt hiszik medvehagyma. De amikor nem köntörfalazok tovább. azért még befejezik. Az épp aktuális falatot. Jaj, éppen de jól laktam, Apa! :)

Megjegyzések

  1. Hát ez valami fantasztikus lett!
    Én is nagy pite-fan vagyok :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretnélek játékra invitálni, kérlek nézz be hozzám!
    http://citromhab.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlo.html

    VálaszTörlés
  3. Hű, ez valami frenetikus!

    Szeretnélek játékra invitálni:)
    http://mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlat.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke