Csodás keksz - Oreo itt is

Azt hiszem ilyen kekszet már ettem valamikor. Lehet, hogy Rodoszon. Pedig nem is török, görög, hanem inkább angol. Most, hogy megnéztem közelebbről is, csak azt tudom mondani, hogy nagyon bejön. Bár. Van sajnos a házi receptben egy bár. A krém. Mely vajas. Valószínűleg jobb híján, vagy ezt sikerült házilag, nem iparilag létrehozni. A vajas dolgok pedig néha túl tömények. Annyira nem. Ennek ellenére. Sőt, ezzel együtt, hamar megettük.
A recept innen érte el az ingerküszöböt, de nagyon. A krémen pedig dolgozni kellene, hogy ne vajas, hanem tejszínes legyen inkább. Ilyen habfix-el lehetne kísérletezni, a túró rudi tortánál eléggé bevált. 

Ami még jó volt, hogy egy éjszakára beraktam az utolsó megmaradt 4 kekszet a hűtőbe. Össze érett , igazi keksz lett a végeredmény. Szombaton először, vasárnap másodszor is(mételni) kellett. De csak a keksz tésztájából, mert a krém duplán elég volt mindkét sütésre.  Timi meglepődött, hogy lehet ilyen finomat is , házilag. Sőt. Ugye? :)

Megjegyzések

 1. Szia Gesztenye! Mivel az inspiráció inspirálója Te voltál a sor elején, így Neked is köszönjük. És igen, másnaposan finomabb :)

  VálaszTörlés
 2. úúúú:D nagyon baba lehet ez a keksz....veszélyes, most amúgy is épp keksz-függőségben szenvedek...asszem' kénytelen leszek megsütni. :( :DDD

  VálaszTörlés
 3. Köszi :)

  Idesüss :)

  Itt egy másik keksz versenyző: http://csakapuffin.blogspot.com/2010/09/pilota-keksz-hazilag.html

  Nekem viszont ez itt, az Oreo jobban bejött, ez lágyabb....

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések