4 nap, 4 étterem ....... short restaurant guide Budapest Spring - negyedik rész

VI. kerület, Radnóti Miklós u.sarok , Duna-part, péntek, ebéd idő


Sikerült születésnapomon kétszer is ebédelnem, de nem bántam meg. Baraka Lounge ebéd időben és otthoni meglepetés Timitől.

A családi ünnepnapot pénteken, következő nap tartottuk. Én választottam helyet. Böngésztem a Dining Guide-ot (életemben először, ilyen céllal) hogy cafe, bistro vonalon mit kínál, alsó árkategóriában.  És megleltem ezt a szuper, kedves kis helyet. Cafe Panini. Olaszos.  Olaszországi egyik gasztro élményünk a házilag készített piadini volt, amit kinti magyar barátunk és olasz felesége készített nekünk vendéglátásunk alkalmából. Piadini, panini, jó lesz ez, szerintem. Parkolás és az egyirányú utcák kavalkádján igyekeztem úrrá lenni. 3 sarokra sikerült megállni (péntek, ebédidő). Séta vissza. Már ott tartunk az utolsó háznál, a hely pedig sehol. Aztán, utolsó fénysugárként, a saroknál megtörik az épület homlokzata, s ott a kávé, melynek ajtaja nem a Radnóti utcára nyílik, hanem a Duna felé. 

Beléptünk s volt szerencsénk, kaptunk egy kis asztalt. (az egész család együtt, 2 + 2 és fél). A szomszéd átadott még egy asztalt a sajátjából, olyan jó fej volt. Köszönjük. Legközelebb foglalni fogunk, mert rosszul éreztük volna magunkat, ha mégsem. Kedves, barátságos, hangulatos, könyvespolcos hely.
forrás - facebook
Van menü (pénteken csókakői kolbászleves és rizskoch - 1390) ebédidőben, ami csábító, de inkább paninit és bagette-t választunk. A paninik 750-850 Ft-os áron, a bagett drágább (1200 Ft körül), de ahogy a gyerekek miatt az üdítőt is két kispohárban hozzák ki, így a bagett is kétfelé szervírozva érkezik. *****

Én fekete erdő paninit (fekete erdő sonka), Timi rucolás, sajtos paninit, a gyerekek pedig csirkés bagettet, édes csilivel, friss salátával és almával választanak. Megbirkóztak vele (ez szó szerint, mert méret és a csili kicsit nehezítette a dolgot). Mi pedig isteni paniniket kaptunk. Nem volt viszonyítási alap, így maximálisra értékeltük az ízeket, tartalmat. Tele volt a café, dél körül, sokan és sokat ettek, üldögéltek, éltek, s közben dolgozott a személyzet. Míg a paninikra vártunk, az egyik könyvespolcról dominót vettünk le. 3 játszmát követően megérkezett, amire vártunk. Jót vettünk, jól laktunk. És jöhettek a desszertek. A gyerekek közben feladták, s leültek a földre, a játszó szőnyegre, abszolút otthon érezték magukat, senki és semmi által zavartatva. 

A desszertre várni kell, becslés szerint tíz percet, most sül az előkészített szuflé. Azért kicsit többet vártunk. Így a kávét már kihagytuk. Csokoládé szuflé vanilia fagylalttal és áfonyás sajttorta. Darabonként 990 magyar credit. Elfogytak a szavak. Két adag volt a szuflé, hogy majd a gyerekekkel is osztozkodunk. Nem ettek túl sokat belőle, hívta őket a játék. Az áfonyás sajttorta pedig olyan, mint máshol nem. Egyszerűen jó.

Két felszolgáló volt, nem tulajdonosok, de mint mondták, szívükön viselik a hely sorsát és a vendégek elégedettségét. Számomra nagy pozitívum volt a kártyás fizetési lehetőség, mert az jó nekünk. Mint, ahogy a Cafe Panini is jó nekünk. Legyen másoknak is. Sőt, legközelebb újra, nekünk is. *****

Megjegyzések

 1. Nagyon szimpatikusnak tűnik ez a hely!! Tetszett ahogy leírtad! :) És utólag is Boldogat!! :)

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm, boldog is volt :) a hely pedig bejövős, ahogy írtam.... s barátságosabbak az árak, mint az előző 3 helyen...... bár a Michelin csillag még várat magára :)

  VálaszTörlés
 3. tetszik. azt hiszem az ide tervezett találkozó valóban itt lesz a (jövő) héten. Egyébként a tulajdonosok is szimpatikusak, egyiküket ismerem, és innen a helyet is..

  VálaszTörlés
 4. Nahát, csütörtök (délben) fedeztem fel magamnak a helyet, hogy majd oda megyünk.. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések