Baraka Restaurant & Lounge, kedd és szerda, ebéd időben
Közös, munka ebédeink helyszínét a választott Hotel (Andrássy) adta, hozta. Előzetesen körülnéztünk, s tetszett, amit láttunk. A Hotel és az Étterem külön cég, volt némi gond a kommunikációval, ez a Hotel recepciónak tudható be.
Kezdem a kardinális kérdéssel. Somlói. Nem, ez az étterem sem készít a vendég megrendelésére somlóit. Minő csalódás :) De nem adtuk fel, a recepción keresztül, a Lukács Cukrászdából végül is megérkezett a várva várt. 12 óra körül a hely telítettsége hasonlított a fenti képen láthatóhoz. Ami egyáltalán nem zavart bennünket. Mi voltunk a célcsoport. Kiszolgálva.
Munka ebéd egy órában - kihívás. Menük közül választottunk, 3 fogás, a lista ár szerint barátságos, 5000 Ft-os áron. Látatlanban, előre, 9 embernek. Ennek ellenére jól döntöttünk. Ár-érték arány négyes.
Sürgölődő pincérek, nekem is angolul szóltak, de segítettem nekik, hogy én vagyok a kém, aki mindent ért.
Kezdtük kenyérrel. Minden nap (összesen 2) friss kenyér és vaj. Második nap fűszeres kenyér. De csak egy szelet. A trendnek megfelelt. Kenyér-vaj.
Leveles saláta tzatziki dresszinggel, parmezánnal, paradicsommal |
Jött a saláta, ami finom volt, de magában, a kenyér után olyan diétás, karcsúsító fogásnak tűnt. Kis csodálkozás, de megettük. Kitaláltam angol szójátékot a saláta közben. Valamelyik kolléganő diétán volt, anguloul diet. Kiejtve is. Mivel ez egy összetett szó, simán kibontható a valódi értelme. Die at. Sure you can.... die at. A saláta. Diet. Die at.
Szépen vártunk s megérkezett a főétel. Ránézésre is gyönyörű volt, el is felejtettük lefényképezni. Pirított jérce, citrus-kókusz-koriander mártásban készült jázmin rizssel. Költemény. Ázsia és K-Európa találkozása, Chef Bíró Norbert, köszönjük. Teljes siker.
Napi desszert |
A menü harmadik része, a napi desszert volt. Meglepetés, surprise, surprise. Palacsintában mandarin, likőrszerű pácban (a készítési eljárásról fogalmam sincs, sajnálom). Finomság, négy csillag. Túl is léptük az időkeretet, azaz nyert a konyha a meetinggel szemben.
Másnapra sem volt panasz, fűszeres kenyérke és vaj. As usual. Ásványvízzel, munkaebéd, nem borozunk.
Kezdődik a második felvonás. Szorgos, serény, kedves pincérek. Gyakorlott sürgölődés, ügyes szerviz.
Bazsalikomos paradicsomleves - szokatlan, fűszeres, finom. Jobban csúszott, mint az előző napi saláta.
Hozták a főételt, valaki megkérdezte, hogy milyen hal. Vagy a pincér vagy egy vicces kolléga bemondta, hogy pangasius. Azt az előítéletes fintort, amit ez a szó hozott magával. Szegény pangasius, nem tudott védekezni. Hamar javítottak, hogy Tropical Soul a hal neve. Nem Wanda. Ja, okosabbak lettünk :)
Tehát a fő fogás: Trópusi nyelvhal és roppanós zöldség “tavaszi tekercs”, rukkolás burgonyapürével és mustár öntettel. A tavaszi tekercs volt a nap másik csodája (még a desszert előtt). Grillezett cukkinibe tekert, fűszeres, al dente, belül currys zöldségek, de jó volt. A hal, miután nem pangasius, nagyon finom volt. Szálka sehol. Haláli.
És a desszert, a napi desszert. Ha a somlóit, mely időközben megérkezett a recepcióra, szolgálta volna fel az étterem, ahogy kértük, le kellett volna mondani a napi desszertet. 2 desszert nem fér el. Dehogynem. Csokoládé vulkán vanília fagylalttal. Die at. Főleg a láva tetszett mindenkinek. Elaléltak tőle.
Majdnem ilyen volt. forrás : hootzpa.net |
Professzionális szerviz, kreatív konyha, trendi kenyér vajjal, fekete - ezüst design, elegáns, die at. ****
Ui: A somlóit végül az meeting utolsó fél órájában szolgálták fel , kis dobozkákban (a cukrászda küldte így). Többen hazavitték magukkal, még kitartott a csokoládé vulkán ereje.
Izé ... Párizst látni és Die at:) Örülök, hogy egészen kellemes magyar emlékekkel és élményekkel lesznek/lettek gazdagabbak a kedves külföldi kollégák. Tényleg nehéz megfelelő vendéglátóipari egységet találni:)
VálaszTörlésNagyon guszta és írtó jó írás. Viszont rühelem, ha automatikusan angolul szólnak hozzám, fel sem merül bennük, hogy lehetnék magyar. Sokszor jártam így, de nem tették zsebre amit kaptak tőlem :)
VálaszTörlésKöszi Bianka, nekem tetszett ez a tévesztés, mert kém voltam. Amint magyarul megszólaltam - kollégákkal természetesen ebéd közben angolul beszéltem - még jobban figyeltek, nehogy elszólják magukat :)
VálaszTörlésKöszönjük!
VálaszTörlésTisztelettel, Biró Norbert