Classic Cuts - Túrós Pogácsa

Az első vendég gyerek 3 órakor fog érkezni. Most tíz perccel múlt kettő óra. Kezdődhet a túrós pogácsa gyorsan. Ezt a receptet akkor kóstoltam, amikor egy 6 éves kislány szülinapjára voltunk hivatalosak. Ő sütötte. Majdnem egyedül. Azóta is megmaradt ilyen gyerekzsúr kajának. És szeretik.

Hozzávalók 2 tepsire (8 gyerekre):
- 50 dkg zsíros tehéntúró
- 50 dkg margarin/vaj
- 40 dkg finom liszt
- 10 dkg teljes kiörlésű barna liszt (bio)
- kis kanál só
- tojás a teteje megkenésére
- egy kevés idő
Elkészítés
A túrót kicsit áttörjük. ez talán a legnehezebb. Ha lett volna itthon német biotúró a német nevű bolt hálózattól, akkor nem kell ezzel foglalkozni, mert az konkrétan krém (túró). Tehát kicsit áttörve. Margarin picit olvasztva a mikróban (nem mikróba) és összekeverjük a túróval. Hozzáadjuk a lisztet és sót és jól elkeverjük. Ezt megpróbáltam fakanállal, buktam. Kézzel jól elszórakoztam vele, ez csak akkor béna, ha közben telefont is kell felvenni vagy gyereket pelenkázni extrém esetben. Most nem volt extrém eset, a géphez se kellett rohangálni, hogy hogy van a receptben a következő lépés, mert fejben az egész, annyira CLASSIC. Tehát mindent alaposan összegyúrunk. Sütő előmelegítve.
Kinyújtjuk a tésztát belisztezett felületen, mert hát elég zsíros szegény. Egy ujjnyira nyújtjuk. Ez a mértékegység elég nehéz nekem, mekkora az egy ujj. Pohárral vagy pogácsa szaggatóval vagy bármi más formával tetszőleges méretű, formájú dolgokat szaggatunk ki belőle. Szépen megkereszteljük a tetejét (késsel célkeresztet vésünk rá) és megkenjük tojással. Erre vállalkozott volna a Teó, de egy perc alatt el is felejtette a vendégvárás közepette. Megkente hát Apa. Sütőpapírral befedte egy tepsi alját, s arra kerültek rá a formázott túrós dolgok. Közepes lángon, szerintem 20 perc alatt, ropogós, barnás színűre sütöttem . Frissen és másnap is nagyon jó. Mert puha. Finom. Egyszerű. És nagyszerű.  Házi asszonyos. Házi emberes.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések