Ugrás a fő tartalomra

.... kedves méltatás x 5 ....

Olvasgatom a gasztro és zenei blogok hálóját. A Google Readerben 957 olvastalan bejegyzés vár rám. De van a blogom oldalán egy "Inspiráció végett" oszlop, egy csomó, nagyra tartott, kedves bloggertárs alkotása látszik ott időről, időre. És ott tündökölt zalai bloggertársam - autumn - bejegyzése, hogy hát mi történt az éjszaka. Én aludtam, de sajnos nem eleget. Reggelre meg jól kaptam egy díjat. Az első, blogger díjamat. Köszönöm. Fél órája megkaptam családi tűzhelytől is. És kedd kora délután Citromhabtól is. Ha már hárman mondják, talán lehet benne valami. Ha ennyien mondják, hogy szamár vagy, vegyél egy nyerget. Persze nem érhet véget minden ilyen simán. Mert jött még. Tovább is van, mondjam még? Érkezett Diával főzni-jó - nagy meglepi, köszi és Elif, a török konyha angyala is megtisztelt. Nagy köszi :) Örömötök sokszorozódjék :) 
Az ön szerveződő, ön megvalósító bloggerek adják-kapják a díjat egymástól, egymásnak. Az elismerés. Kölcsönös. És vannak szabályok, melyek a díjra vonatkoznak.
- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.


- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.


- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.

- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.


A blogomat 2010.11.09. kezdtem. Azóta találtam sok, erre a díjra érdemes kedves, blogger társat, poszt tolót.

Örömmel küldöm a díjat a következő kollégának, bízva a pozitív fogadtatásban.
Mézeskalács konyha 
Caffe Cinnamon
Colors in the Kitchen

Megjegyzések

  1. Gratula a díjhoz és hát nem is az első, van még díj a tarsolyodban :))) És igazán megérdemled!
    A díjat meg nagyon köszönöm :))), igazán kedves meglepetés erre a kevésbé pozitív napra (lehet csak azért mert hétfő és ráadásul még mindig dolgozom??? :) )

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nagyon köszönöm a díjat, hihetetlenül örültem neki!!! Persze, hogy a legnagyobb örömmel elfogadom!!!
    http://mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  3. Sikerült megírnom a postot: http://colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html
    Még egyszer köszi! :)

    VálaszTörlés
  4. Beastie, nagyon köszönöm, annyira meglepődtem tegnap este, hogy hirtelen szóhoz sem tudtam jutni!!!!!!!! Még most sem nagyon tudok szóhoz jutni, mert én nagyon kezdő vagyok még és lehet, hogy hajmeresztőek a receptjeim, mert ugye eléggé dominál az ázsiai vonal. Nem is gondoltam volna, hogy valaha, valaki, majd felajánl nekem egy díjat!!!!!!! Örömmel továbbadom, csak még kicsit gondolkodnom kell, hogy kinek! Hű, ez már majdnem egy poszt! :)

    VálaszTörlés
  5. Sikrült megírnom!!!!
    Voila!http://cafecinnamonhu.blogspot.com/2011/01/dijat-katam.html
    Még egyszer köszönöm szépen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke