Ugrás a fő tartalomra

Első díj - végtelen megtisztelés :)

Szia!

Örömmel értesítünk, hogy a Gasztrobox “Hónap bloggere” szavazásán a Te blogod kapta a legtöbb jelölést, így Te lettél a hónap bloggere. Szívből gratulálunk és boldogan küldjük el Neked díjunkat!
További kellemes sütés-főzést és finom ételeket kívánunk!


Üdvözlettel:
a Gasztrobox csapata





Igazából szóhoz sem jutok. Ez valami titkos és nagyszerű dolog, ami megtörtént. Inspiráló. Megtisztelő. Fiatal a blog, keresi a szavakat és a jó recepteket is. Önkritikus. Fél órával korábban kel, hogy blogoljon. Igyekszik tanulni, saját hibájából is. Hálás minden kis bejegyzésért, még ha csak annyi, hogy hú de jó



Szóljon ez a díj azoknak, akik ezt lehetővé tették. Akik rám szavaztak, akik jártak nálam (átköltözés óta  kb. ezer oldalmegjelenítés), akik szóvá tették, ha valami tetszett vagy sem. Mindenki hozzátett valamit. 


Köszönöm!

Megjegyzések

  1. Szia Gergő!

    Gratulálok! Nemcsak a díjhoz, hanem az igazán olvasmányos, jó stílusú, tartalmas blogodhoz. Élvezettel olvasom minden bejegyzésed, csak lusta vagyok kommentelni. Na, legközelebb megerőltetem magam!

    VálaszTörlés
  2. Ez az igazán megtisztelő :) Köszönöm a dicséretet, a konyhában még bőven van hova fejlődnöm. Nemsokára talán át is építjük. Nah, akkor lesz nemulass.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok! Értékelem az egyedi stílusod és a férfiként való igyekezetedet a konyhában! Nem véletlenül kaptad a díjat! :)

    VálaszTörlés
  4. Gratula :-)

    Jöjjön a nemulass :-DD

    VálaszTörlés
  5. Köszi-köszi. Találtam egy korai bejegyzésemet, 2007-ből, ahol egy netes receptverseny együtt indultam Fűszeres Eszterrel :) S a recept értékelését csak most olvastam.

    Kis pénzmag, nagy tervek, beépített indukciós tűzhely, sok munkalap, mosogatógép, tovább is van, mondjam még? Jelenlegi munkalapfelületem nettó 40 x 20 cm. Ezen csak növelni lehet.

    VálaszTörlés
  6. le a kalappal! nagy gratula! mostanában innen szoktam más gasztroblogok felé indulni. jó kis kereszteződés. bőven van élet a malackarajon túl is.. tegnap pl fetás sütőtökös quiche (így írják-e) volt itthon.. hála ennek a blognak is.

    VálaszTörlés
  7. A sütőtökös quiche dicsérje kreatív gazdáját :) van még ezer hely, a legjobbakat megéri körbe adogatni :)

    Hála az olvasónak :) és hajrá otthoni sütögetés !

    VálaszTörlés
  8. Hej, ez tök jó, gratulálok!!:)

    VálaszTörlés
  9. gratulálok, ez nagyon klassz!! csak így tovább!

    VálaszTörlés
  10. Jaj már, tiszta zavarban vagyok, a kicsik nevében is köszönöm !

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok, nagyon szép eredmény! Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  12. férfi, aki süt, főz az eleve érdemel díjat:-)

    VálaszTörlés
  13. Köszi, bár nem különösen nagy érdem, férfi létemre. Létfenntartás, hobbi és változatosság ! Nah, meg egy kis tudat formálás :)

    VálaszTörlés
  14. Őszinte szívvel gratulálok, s nem véletlen hogy elnyertétek (Te és a Blogod) e nemes díjat. S az sem lehet véletlen, hogy a "Halak" jegyében születtél :)))

    VálaszTörlés
  15. Viki, nagyon szépen köszönöm első bejegyzésed és rendszeres olvasóvá válásodat. Jól esik, ez az igazság. Igazi meglepetés volt a díj.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke