Klasszikus munkahelyi szituáció. De most fordítottan. Én kaptam/kértem a receptet, s nem tőlem. A minőségügyi rendszeren belül van egy szakmai kifejezés: best practice share. Hát most ez történt. Recept Bélától. Aki, saját elmondása szerint bármit odaéget s nem tud főzni. Na de ezt. Ezt nagyon. Miután ettünk belőle egy tállal, s a színe is szép volt, meglett a recept is. Ajánlom Bélát.
Hozzávalók a tésztához: A túróhoz:
- 12,5 dkg liszt - 75 dkg túró
- 12,5 dkg cukor - pár csepp citromlé (szicíliai)
- 0,5 sütőpor - 2 kanál narancs lekvár (szicíliai)
- 2 db tojás - 2 kanál cukor
- 2,5 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 1 vaníliás cukor
- 5 dkg kakaó por
A narancs krémhez:
- 0,5 liter szűrt narancslé
- 1 főzős vanília puding
- cukor ízlés szerint
A tészta összetevőit egy megfelelő méretű tálban jól összekeverni. A krémet (tésztát) egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem. A kedvenc, kerámia sütőformámba. Tegyétek nagyobb tepsibe, mert jól megnő, s semmi helyet nem hagy a többi összetevőnek. Elő melegített sütőben, tű próbáig sütöttem, kb. 20 perc. Kivettem a sütőből, még a formából is, hogy folytathassam a túróval.
A túrót alaposan összetörtem (szitán áttörni is lehet), cél hogy homogén, krémszerű legyen. Kapott pár csepp szicíliai citromlevet és pár kanál narancs lekvárt. Ez variálható, mazsolával, aszalt gyümölccsel is. És 2 kanál cukor a végére.Ezt a krémet szépen rá kentem/formáztam a tetejére. Ügyes voltam, mert megtartotta magát a túró forma hiányában is. Illusztris a fenti képen látható végeredmény. Ekkor éreztem úgy, hogy ez jól lesz :)
A narancs krém elkészítése durva. De nagyon. A pudingot tej helyett narancslében főztem meg, cukorral súlyosbítva. Amikor már majdnem kihűlt, szépen rámeregettem a tetejére. Több lépésben, s így csak kicsit folyt le. Be a hűtőbe, s mivel most éppen reggel van, már meg is kóstoltam. Nem mondhatom másként: nagyon finom!
Hozzávalók a tésztához: A túróhoz:
- 12,5 dkg liszt - 75 dkg túró
- 12,5 dkg cukor - pár csepp citromlé (szicíliai)
- 0,5 sütőpor - 2 kanál narancs lekvár (szicíliai)
- 2 db tojás - 2 kanál cukor
- 2,5 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 1 vaníliás cukor
- 5 dkg kakaó por
A narancs krémhez:
- 0,5 liter szűrt narancslé
- 1 főzős vanília puding
- cukor ízlés szerint
A tészta összetevőit egy megfelelő méretű tálban jól összekeverni. A krémet (tésztát) egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem. A kedvenc, kerámia sütőformámba. Tegyétek nagyobb tepsibe, mert jól megnő, s semmi helyet nem hagy a többi összetevőnek. Elő melegített sütőben, tű próbáig sütöttem, kb. 20 perc. Kivettem a sütőből, még a formából is, hogy folytathassam a túróval.
A túrót alaposan összetörtem (szitán áttörni is lehet), cél hogy homogén, krémszerű legyen. Kapott pár csepp szicíliai citromlevet és pár kanál narancs lekvárt. Ez variálható, mazsolával, aszalt gyümölccsel is. És 2 kanál cukor a végére.Ezt a krémet szépen rá kentem/formáztam a tetejére. Ügyes voltam, mert megtartotta magát a túró forma hiányában is. Illusztris a fenti képen látható végeredmény. Ekkor éreztem úgy, hogy ez jól lesz :)
A narancs krém elkészítése durva. De nagyon. A pudingot tej helyett narancslében főztem meg, cukorral súlyosbítva. Amikor már majdnem kihűlt, szépen rámeregettem a tetejére. Több lépésben, s így csak kicsit folyt le. Be a hűtőbe, s mivel most éppen reggel van, már meg is kóstoltam. Nem mondhatom másként: nagyon finom!
meggyőző látvány!
VálaszTörléselső komment - köszönöm :) nagyon finom süti, nem lehet abba hagyni :)
VálaszTörlés