Karácsonykor hibázni - második rész :)

A halászlé (és az este) tehát megmenekült.

Gondoltuk, a halászléhez most kivételesen nem tészta vagy efféle hívság kerül (volt olyan év, amikor spagettivel (!!) ette a család) hanem finom, friss, fehér kenyér egy helyi pékségből. Mert olyat, én nem tudok. Meg minek kockáztatni. Veszünk egy két kilós veknit, szintén 22-én, lefagyasztjuk, s majd Szentestére felenged, jó lesz.

Jött az ötlet Timitől, hogy fagyott állapotban kell berakni a sütőbe, kicsit benedvesíteni a felületét, majd ott úgy átsül, mintha most vettük volna ki a kemencéből. Majdnem sikerült is. Fél óra elteltével megnézem, jó lesz ez már, ropogós kívül, talán tényleg jó ötlet volt. Vágjuk ketté. Középen kb. majdnem eltört a kés. Nem az igazi. Kettévágva vissza a sütőbe. Még 15 perc. Mert a hal lé is tálalásra kerülhetne már. Tehát a fél kilós kenyerek szenvednek még a sütőben. Megint csak, jó lesz ez már. Egy szeletet tudtam szelni belőle. Többet sem. Viszont az tényleg finom lett. Szerencsére volt pótlás, sima boltiból.
A többi csak címszavakban.

Ezt a Lemon Curd Pie nagyon ígéretes volt. Egyszerű, gyors és finom. Biztos. Omlós tészta. Sütő formák terén bizonyos méret hiányosság áll fenn nálunk. A kedvenc, később lazacban boldogult formát használtam. Túl nagynak bizonyult. Kemény, vékony, ropogós kekszféleség lett az eredmény. Már ahol nem égett meg. Ne baj, majd a gyerekek megeszik reggelire kakaóhoz. Induljunk neki újra, most dupla adag, hogy ne legyen olyan vékony a tészta. Vagy én vagyok ügyetlen vagy nem más. Mint a táblás csoki. Olyan kemény, tömény lett. A citrom krém zseniális, ami viszont alá való, azt másra kéne cserélni. Kívülről csuda szép. Csak a szíve kemény :)

Gesztenyés Beigli

A Mákvirág receptjéből a tészta készült, de porcukor mákkal elkeverve volt itthon, tehát már egy változtatás. Tésztájában mákos beigli, not bad. Legyen belül gesztenye. De mitől lesz krémes, kedves? Kerüljön bele joghurt. (Oldschool vicc. - Mit penget az ügyvéd? - Jog-hurt.) Frankó. Finom. A vége mégis szárazság lett és csalódás. Egyelőre lemondok a beigliről. A szakavatottak helyettesítenek kérés nélkül is.

Ön ostor

Karácsony örömére, elmentünk a könyvtárba. S kivettem egy olyan könyvet, mit még soha. Khm. Khm. Íme:
Kicsit rózsaszín. Nagyon férfias. Krimi és süti receptek. Megőrülök. Szerintem nem tudom ezt tovább fokozni. Még olvasom. Lehet sütök belőle is.

Megjegyzések

 1. A Mákvirág kalács kelt tészta. A beigli az omlóstészta. Van benne élesztő, de sok zsiradék is mellette.
  Amúgy mindenki hibázik, csak nem kiabálja el. A karácsony az jobban szíven üt, mert jobban is készülünk rá.

  VálaszTörlés
 2. Derűsen és vidáman keresem a megoldást. A halászlé fájt leginkább, mert hirtelen és váratlan volt a romlása. A tészták világával pedig folytatom az ismerkedést :)

  VálaszTörlés
 3. Részvétem!

  Amúgy nekem is van ebből a sorozatból egy, címe: Egzotikus csók és gyilkosság, szívesen kölcsönadom! Bár én nem bírtam elolvasni...

  VálaszTörlés
 4. Hát köszi. Nagyon jól szórakoztam:P Nekem, még mindig nincs konyhám:(

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések