Ugrás a fő tartalomra

Tejhab by Jamie Oliver via Timi


Tévés emlékeim egyike. (Annyira régen volt, hogy nem is én láttam, hanem a Timi, s már minden eredendőt elfeledtem ezáltal, még azt is, hogy az amerikaiaktól tanulta s hogy pillecukrot a tetejére). Megragadt, mert (a Timi megmutatta) olyan egyszerű, nagyszerű és recycle újra felhasználó. Nem kell hozzá pöpec kávéhab gőzölő masina, semmi drága dolog. Az eredmény mégis látványos.
Már kávéval
Hozzávalók:
- laza 2 dl, 3,5 % -os UHT tej (szakértők szerint), megfelelő méretű pohárban
- fél literes, üres, tiszta ásványvizes palack, kupakkal
- 1 perc mikrohullámú energia
- 1 perc shake típusú kézi energia
Nettó tej
A pohár tejet mikrohullámú sütőben 1 percig melegítjük. Lehet ez több is, forró legyen, de ne forraljuk. Minél zsírosabb a tej, annál jobb. Kivesszük a poharat a mikróból, forró tartalmát áttöltjük egy üres ásványvizes palackba. Lezárjuk. Ez fontos. Nélküle nehezebb lenne. Ha szükséges, konyharuhát alkalmazva, egy percen át, halk shake, baby shake kiáltásokkal fűszerezve, jól felrázzuk az egészet. Ne lankadjunk, megéri.  Óvatosan visszatöltjük a pohárba a habos tejet. Lassan kell ezt csinálni, mert bár már töltögetésünk elején is jön a hab, igazából a végén lesz látványos. 
Shaked tej
A második képen jól látható, hogy a tej szint a vonal alatt ér véget a felrázás előtt. Shake után ugyanez a szint majdnem a tetejéig ér. Becsüljünk. 20 % térfogat növekedés habból. S ha ezt követően töltünk rá kávét, csudaszépet alkottunk. Krémes, vastag hab.
Táncos zene a hab mellé: Danny Deluxe- Riding Carpet

Megjegyzések

  1. Fantasztikus, kipróbálom! A leírás még fantasztikusabb!

    VálaszTörlés
  2. Hihetetlen, hogy most került ide ( Gasztro ) ez a recept!
    Ma egész délelőtt, az egyébként szuper kávéfőzőmmel, tejhabot próbáltam előállítani, teljesen sikertelenül. Már minden lehetséges megoldást bepróbáltam ( tejszínnel sűríteni a tejet, stb.), de semmi... és akkor itt van ez az egyszerű megoldás!
    Nagyon-nagyon köszi!

    VálaszTörlés
  3. Igazán szívesen. Minden reggel gyártom, nagyon forró tej kell hozzá, s egy akkora palack, amiben jól tud rázkódni, biztonságosan lezárva. Nagy pohárhoz - 3 és fél dl tej egy fél literes ásványvizes pillepalackban. Persze nem abban melegítem, tölcsérrel áttöltöm. A hab a tetején lesz, de ahogy töltjük ki, a nehezebb tej csorog ki előbb, majd a hab. A tetejére. Alap fortély minden háztartásba :) Örülök, hogy tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Félelmetesen egyszerű és jó ez az ötlet! Holnap reggel már én is tejhabos kávét fogok inni:) Köszi

    VálaszTörlés
  5. Bámulatosan jól működik. Azóta csak így iszom a kávét, meg a kakaót, meg a capuccinót...

    VálaszTörlés
  6. Mézeskalács - nagyon örülök ennek a kis apró sikernek. Egy jó (tejhabos) kávé, teteje csurgatott mézzel vagy finom barna cukorral megszórva - isteni :)

    VálaszTörlés
  7. Hűűűűűűűűűűűű. És csak hűűűűűűűűűűű...

    VálaszTörlés
  8. Azta!De szuper ötlet!Nagyon ügyiiii vagy!:-)

    VálaszTörlés
  9. Kérnék az előadásmódról egy videót. Látni akarom shake-elés közben a mozgásod!:D *evil grin*

    VálaszTörlés
  10. A mozgásról röviden.

    Fékezni kell a mozgás amplitudóját (jól hangzik, de mit jelenthet?), hogy a remegés, rázkódás ne terjedne végi az egész testen, mert akkor elvész az energia és egy ilyen béna break lesz belőle. Szóval keményen és alkarban fékezve kell rázni, kalapáló, döngölő mozdulatokkal.

    VálaszTörlés
  11. Vizuális típusként, akkor most elképzeltem a csípőmozgásod:DDDD, miközben alkarral fékezed a habzást:D

    VálaszTörlés
  12. A tejhab készítést Tőled tanultam!:-)
    Ezért fogadj tőlem szeretettel egy "jó szót"!
    http://eszterszappan.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  13. Erre én most találtam rá!! Át is küldtem Bencének, hogy legközelebb majd így, ha lehet. :D

    VálaszTörlés
  14. Az egyik "best-ever" bejegyzésem :) köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke