Ugrás a fő tartalomra

Tejeslepény banános tejszínhabbal

Igazi laktóz killer. Blogok között ugrálva leltem rá erre, s azon nyomban, el is készítettem. Elsőre. A banános tejszínhab meg máshonnan, szóval mesterek ha találkoznak. Food clash.


Hozzávalók
a lepényhez
- 1 liter tej
- 20 dkg liszt (legközelebb teljes kiőrlésű tönköllyel csinálom majd :)
- 3 tojás
- 10 dkg barna cukor
- csipet só
- vaníliás cukor (kimaradt)

a banános krémhez
- 2 x 200 gr habtejszín
- 3 teáskanál barna porcukor
- 1 banán összetörve
- pici citromlé

Elkészítés. Hát pofon egyszerű, mégis volt közben egy kis Félelem és Rettegés a konyhában rész....
Tehát a lepény hozzávalói alaposan összekeverve, alaposan kivajazott sütőformába (nálam egy ovális jénai) beleönt, jól begyújtott sütőben (250 C) fél órát magas lángon, aztán közép hangon még fél. Nah, itt volt a "akkor most mi van" dolog, mert nem akart az eredeti receptben megadott 30 percre elkészülni. A széle már barna (odaégett?) közepe meg rezeg. Szépen felkelt, s az egy óra vége felé már ki mertem venni. Teljesen ki kell hűlnie, hogy jól szeletelhető legyen. Már csak a fotózás kedvéért is .

Banános tejszínhab. A behűtött habtejszíneket és a porcukrot alaposan felvertem géppel, majd hozzáadtam az összenyomkodott banánt és a pici citrom levet. Még egy kicsit kevertem, s be a hűtőbe. Bár frissen is masszív.

Olyan nagyon finomra sikerült, hogy nem vártam meg vele a reggelt, kóstoltam és hmmmm.

Megjegyzések

  1. Nem tétlenkedtél :) , az biztos ! Jól néz ki nagyon és ez a tejszínhab , gratulálok hozzá !
    Ha még rezeg a közepe az nem baj , mert amikor kezd kihűlni olyan állagúvá válik , mint a krémes . Remélem , hogy Nektek is nagyon ízlett !

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Először éjfélkor majd reggelire is. Az első benyomást gyorsan tettekre váltottam, s nem bántam meg. FINOM!

    VálaszTörlés
  3. Ez a banánhab marha jó! A tejlepényt már Tücsöknél is megbámultam a minap, itt is csak csurgatom a nyálam, ami igen nagy illetlenség éjjel 11-kor :-DD

    VálaszTörlés
  4. Éjfélre meg is sült volna :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke