Igazi laktóz killer. Blogok között ugrálva leltem rá erre, s azon nyomban, el is készítettem. Elsőre. A banános tejszínhab meg máshonnan, szóval mesterek ha találkoznak. Food clash.
Hozzávalók
a lepényhez
- 1 liter tej
- 20 dkg liszt (legközelebb teljes kiőrlésű tönköllyel csinálom majd :)
- 3 tojás
- 10 dkg barna cukor
- csipet só
- vaníliás cukor (kimaradt)
a banános krémhez
- 2 x 200 gr habtejszín
- 3 teáskanál barna porcukor
- 1 banán összetörve
- pici citromlé
Elkészítés. Hát pofon egyszerű, mégis volt közben egy kis Félelem és Rettegés a konyhában rész....
Tehát a lepény hozzávalói alaposan összekeverve, alaposan kivajazott sütőformába (nálam egy ovális jénai) beleönt, jól begyújtott sütőben (250 C) fél órát magas lángon, aztán közép hangon még fél. Nah, itt volt a "akkor most mi van" dolog, mert nem akart az eredeti receptben megadott 30 percre elkészülni. A széle már barna (odaégett?) közepe meg rezeg. Szépen felkelt, s az egy óra vége felé már ki mertem venni. Teljesen ki kell hűlnie, hogy jól szeletelhető legyen. Már csak a fotózás kedvéért is .
Banános tejszínhab. A behűtött habtejszíneket és a porcukrot alaposan felvertem géppel, majd hozzáadtam az összenyomkodott banánt és a pici citrom levet. Még egy kicsit kevertem, s be a hűtőbe. Bár frissen is masszív.
Olyan nagyon finomra sikerült, hogy nem vártam meg vele a reggelt, kóstoltam és hmmmm.
Hozzávalók
a lepényhez
- 1 liter tej
- 20 dkg liszt (legközelebb teljes kiőrlésű tönköllyel csinálom majd :)
- 3 tojás
- 10 dkg barna cukor
- csipet só
- vaníliás cukor (kimaradt)
a banános krémhez
- 2 x 200 gr habtejszín
- 3 teáskanál barna porcukor
- 1 banán összetörve
- pici citromlé
Elkészítés. Hát pofon egyszerű, mégis volt közben egy kis Félelem és Rettegés a konyhában rész....
Tehát a lepény hozzávalói alaposan összekeverve, alaposan kivajazott sütőformába (nálam egy ovális jénai) beleönt, jól begyújtott sütőben (250 C) fél órát magas lángon, aztán közép hangon még fél. Nah, itt volt a "akkor most mi van" dolog, mert nem akart az eredeti receptben megadott 30 percre elkészülni. A széle már barna (odaégett?) közepe meg rezeg. Szépen felkelt, s az egy óra vége felé már ki mertem venni. Teljesen ki kell hűlnie, hogy jól szeletelhető legyen. Már csak a fotózás kedvéért is .
Banános tejszínhab. A behűtött habtejszíneket és a porcukrot alaposan felvertem géppel, majd hozzáadtam az összenyomkodott banánt és a pici citrom levet. Még egy kicsit kevertem, s be a hűtőbe. Bár frissen is masszív.
Olyan nagyon finomra sikerült, hogy nem vártam meg vele a reggelt, kóstoltam és hmmmm.
Nem tétlenkedtél :) , az biztos ! Jól néz ki nagyon és ez a tejszínhab , gratulálok hozzá !
VálaszTörlésHa még rezeg a közepe az nem baj , mert amikor kezd kihűlni olyan állagúvá válik , mint a krémes . Remélem , hogy Nektek is nagyon ízlett !
Köszi! Először éjfélkor majd reggelire is. Az első benyomást gyorsan tettekre váltottam, s nem bántam meg. FINOM!
VálaszTörlésEz a banánhab marha jó! A tejlepényt már Tücsöknél is megbámultam a minap, itt is csak csurgatom a nyálam, ami igen nagy illetlenség éjjel 11-kor :-DD
VálaszTörlésÉjfélre meg is sült volna :)
VálaszTörlés