Volt egy felvetésem a szilikonos sütőforma nem működéséről. Úgy tűnik, máshol tökéletes, csak itt nem. Volt egy recept a Gasztrotipp Pite-péntek rovatából , de egy másfajta (minikuglóf) forma állt rendelkezésre. Volt aztán ma egy friss warning a citrus héjak haszontalanságáról. Ami már elkésett. Nem-Nem-Soha. Majd előbb olvasok másnapi posztot, aztán nem sütök nem bio narancshéjból.
Hozzávalók:
- 140 gr puha vaj
- 3 tojás (nálam a maradék elv alapján plusz 2 fehérje is beleugrott)
- 150 gr cukor
- 6 ek tej (3,6%-os bio, de persze ez nem számít)
- 1 nem bio narancs apróra aprított héját (alibiből jól megmostam előtte)
- 200 gr liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 50 gr apróra vagdalt tibi étcsoki
Roppant egyszerű recept, vagyis én így csináltam. Sütő begyújtva, legyen mondjuk 180 C. Puha vaj, 3 tojás és cukor - ezeket jól összekevertem robotgéppel. Biztos előbb kellett volna a tojás a cukorral, habosra, aztán meg a vaj stb, de nem így készült. Majd az egyéb hozzávalók. Alapos kevergetés. Szilikon minikuglóf formába bele a keveréket, s még maradt is bőven. Sajnos. A tepsibe a szilikon forma mellé kiterítettem 4 kanálnyi "tésztát" ami hamar ellapult, s hamar meg is sült. Bevittem kóstolónak a kiscsaládnak. Tökre ízlett nekik. Ilyen lapos cookie forma.
Szóval a formában 20 perc alatt megsült, szépen bebarnulva. A tetejét (alját) levagdostam (nem kell feltétlenül) s majd türelmesen kivártam míg teljesen kihűl. Minimum félóra. Akkor aztán tényleg hibátlanul kijött a formából, nem tapadt, ragadt. Rátettem rácsra, s olvasztott sárgabarackos-kekszes-étolajos csokikrémmel megöntöztem. Aztán be a hűtőbe. Élőben szebb.
Hozzávalók:
- 140 gr puha vaj
- 3 tojás (nálam a maradék elv alapján plusz 2 fehérje is beleugrott)
- 150 gr cukor
- 6 ek tej (3,6%-os bio, de persze ez nem számít)
- 1 nem bio narancs apróra aprított héját (alibiből jól megmostam előtte)
- 200 gr liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 50 gr apróra vagdalt tibi étcsoki
Roppant egyszerű recept, vagyis én így csináltam. Sütő begyújtva, legyen mondjuk 180 C. Puha vaj, 3 tojás és cukor - ezeket jól összekevertem robotgéppel. Biztos előbb kellett volna a tojás a cukorral, habosra, aztán meg a vaj stb, de nem így készült. Majd az egyéb hozzávalók. Alapos kevergetés. Szilikon minikuglóf formába bele a keveréket, s még maradt is bőven. Sajnos. A tepsibe a szilikon forma mellé kiterítettem 4 kanálnyi "tésztát" ami hamar ellapult, s hamar meg is sült. Bevittem kóstolónak a kiscsaládnak. Tökre ízlett nekik. Ilyen lapos cookie forma.
Szóval a formában 20 perc alatt megsült, szépen bebarnulva. A tetejét (alját) levagdostam (nem kell feltétlenül) s majd türelmesen kivártam míg teljesen kihűl. Minimum félóra. Akkor aztán tényleg hibátlanul kijött a formából, nem tapadt, ragadt. Rátettem rácsra, s olvasztott sárgabarackos-kekszes-étolajos csokikrémmel megöntöztem. Aztán be a hűtőbe. Élőben szebb.
na és akkor mi a konklúzió? ízlett a csokis kuglóf is? mert csak azt írod, hogy élőben szebb:)
VálaszTörlésbtw, a fenti kép megint olyan, hogy meg nem mondtam volna, hogy egy pasi sütötte:)
fantasztikus a lelkesedésed!!
Csokis kuglóf körbekínál munkahely. Hűdejóötlet, meg hogycsinálta. Finom lett. Konklúzió: a szilikonformában teljesen ki kell hűlnie a cuccnak, s megfelelő helyről kell receptet választani :)
VálaszTörlésA "Bé" konklúzióval teljesen egyetértek, az "A"-t még nem próbáltam.
VálaszTörlésA muffinokat szeretjük még forrón kipiszkálni a fém sütőformából, mert hát türelmetlenek vagyunk. A szilikonost nem szabad piszkálni, szerintem.
VálaszTörlésNekem direkt a lapos tetszik! :) Konklúziókkal pedig egyetértek!
VálaszTörlésA lapos sokkal jobban is sikerült. Csak sajnálattal vettem az "összeomlást" :)
VálaszTörlés